Säilyketyöntekijä
Säilyketyöntekijä käsittelee erilaisten säilykkeiden raaka-aineet ja tölkit niin, että säilykkeet eivät pilaannu. Työ on pitkälle automatiositua liukuhihnatyötä, jossa huolellisuuden merkitys on suuri.
Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset sekä elintarvikealan pienemmät yritykset.
Huolellisuus, kiinnostus prosessitekniikkaan ja koneisiin edesauttaa alalla menestymistä. Työ edellyttää sopeutumista rutiininomaiseen työhön. Työ saattaa sisältää raskaita työvaiheita, kuten juureksien ja kasvisten alkukäsittely.
Työympäristön haittoina ovat toisaalta kylmyys, viileys ja kosteus ja toisaalta kuumuus, höyry ja melu. Kala- ja kasvissäilykkeitä valmistavissa tuotantolaitoksissa on voimakkaita mausteiden ja etikan tuoksuja.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon. Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa muun muassa elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, elintarviketeollisuuden ammattitutkinto ja elintarvikealan erikoisammattitutkinto. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.
Työntekijöiltä edellytetään suoritettua hygieniaosaamistodistusta.
Mediaanipalkka
2937 €/kk
Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.