Minkälaisia voivat olla tekoälyä hyödyntävät tulevaisuuden työvoimapalvelut? 25.04.2017 - Työmarkkinatori

Työmarkkinatori etsi uusia innovaatioita tulevaisuuden rekrytointiin Ultrahack-innovaatiokilpailutapahtumassa

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) etsi uusia innovaatioita seitsemän suomalaisen rekrytointialan startupin kanssa Ultrahack-hackathonissa. Huhtikuun 21.–23. järjestetyssä tapahtumassa joukko ohjelmoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita kehitti ratkaisuja tunnettujen kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden haasteisiin.

Työmarkkinatorin haasteessa etsittiin tekoälyä sekä edistyksellistä teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja, joilla saadaan työnhakijoiden ja työnantajien tarpeet kohtaamaan paremmin lähivuosina käyttöön otettavalla digitaalisella Työmarkkinatorilla. Haasteen taustalla on hallituksen kärkihanke työvoimahallinnon uudistamiseksi ja tähän liittyvä sähköisen palvelujärjestelmän kehittäminen sekä uusien yritysyhteistyön palvelutapojen käyttöönotto.

”Hack Your Job” trackissa kisasi 9 joukkuetta ja joiden tuotoksia arvioitiin mm. idean uutuuden ja hyödynnettävyyden, toteutustason ja vaiheen sekä liiketoimintamahdollisuuksien pohjalta. Finaaliin valittiin kolme tiimiä: tekoälyä hyödyntävä Libertas, keskustelupohjaisen työnhakualustan kehittänyt Jobversation sekä haastattelutaitoja valmentava Mocikt. Kokonaisvaltaisimman ratkaisun palautti Libertas-tiimi esitellen semanttista tiedonhakua ja koneoppimista hyödyntävän työkalun työpaikkojen etsimiseen. Tulevaisuudessa työkalua voisi olla mahdollista käyttää jopa sellaisenaan, omana sovelluksena tai alustana, mutta myös tehostamaan muiden palveluiden hakutoimintaa. ”Innovatiivisuutta ja osaamista löytyy. Aivan mahtavia tuloksia saatiin!”, totesi hankejohtaja Mikko Rantahalme KEHA-keskuksesta.

Työmarkkinatori-hankkeessa ollaan rakentamassa täysin uudenlaista digitaalista rekrytointialustakonseptia, jossa rekrytoinnista tehdään tulevaisuudessa ketterää ja nopeaa – kaikille osapuolille. Se tulee yhdistämään julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat keskenään tarjotakseen työnhakijalle, työnantajalle, opiskelijoille ja korkeakouluille mahdollisimman joustavan ja palvelevan kohtaamispaikan. Haku tapahtuu ammattinimikkeiden sijaan osaamistason ja -tarpeiden perusteella.

Tänä keväänä käynnistetyn pilotointiprojektin tarkoitus on luoda pohja vuonna 2018 avattavaan Työmarkkinatoriin. Pilotointiprojektin aikana käyttäjiltä kerätään palautetta sivustosta ja sen toiminnasta, jotta varsinaisen Työmarkkinatorin käyttöönotto palvelee parhaalla mahdollisella tavalla heti sen avaamisesta lähtien.

Tutustu uuteen palveluun
Lisätietoa hankkeesta

 

Lisätietoja:

  • KEHA-keskus, hankejohtaja Mikko Rantahalme: tyomarkkinatori.keha@ely-keskus.fi
  • Työmarkkinatori-pilotointiprojektin tiimi: tyomarkkinatori@me2we.fi

Pilotointiprojektia vetävät yhdessä Työ- ja elinkeinoministeriö, KEHA-keskus sekä 7 eri rekrytointialan palveluntarjoajaa. Mukana ovat Vainu, Me2We, Treamer, Tiitus, Duunitori, Palkkaus.fi sekä Valmennuskeskus Public.

Ultrahack on innovaatiokilpailu, jossa opiskelijatiimit, startupit ja yritykset ratkaisevat ajankohtaisia haasteita uusimpia teknologioita hyödyntäen. www.ultrahack.org