”Pöytä täynnä ideoita” ̶ Työmarkkinatori-työpajat starttasivat Oulusta 09.10.2017 - TE-digi

Työmarkkinatori Oulun työpaja
Työmarkkinatorin kehitystyöpajassa Oulussa pohdittiin tarkemmin neljää ideaa Työmarkkinatorin ympärille syntyvään ekosysteemiin.

Tulevaisuuden työnvälitys sai uusia kulmia, kun Työmarkkinatori-työpaja kokosi toimijoita visioimaan ja haastamaan nykyisiä ajattelutapoja Oulussa 4.10.

Työmarkkinatori tarjoaa lähitulevaisuudessa digitaalisen palvelualustan, joka yhdistää julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat. Se mahdollistaa työnhakijoiden, yrittäjien ja työnantajien, opiskelijoiden, oppilaitosten, työnvälittäjien sekä rekrytointiyrityksien ketterän kohtaamisen. Työmarkkinatori auttaa työnhakijoita ja työnantajia löytämään toisensa ja samalla tarjoaa työnhakijoille analysoitua työmarkkinatietoa eri lähteistä. Sanat chatbotti, unelmat, osaaminen, pelillistäminen, keinoäly ja design vilahtavat Työmarkkinatorin kehittämisasiantuntija Petri Tuomelan puheessa, kun hän maalailee tulevaisuutta.

̶  Työnhakijoista kahdella kolmesta on hankaluuksia tunnistaa tai sanoittaa omaa osaamista. Työmarkkinatorilta löytyy tulevaisuudessa palveluita ja työkaluja oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen ja kehittämiseen, kertoo Tuomela.

Ensimmäinen nk. betaversio hakupalvelusta julkaistaan suomalaisten käyttöön vuoden vaihteessa. Kehittämistyö kohti ekosysteemin toiminnallisuuksia käynnistyy tämän jälkeen ja uusia versioita julkaistaan niiden valmistuttua.

”Tää on kuningasidea, ei killeri idea!”

Työmarkkinatoria jatkokehitetään asiakaslähtöisesti ja hyödyntäen ketterää kehittämistä – keinoina juuri työpajat. Työpajoissa kerätään ideoita ja toiveita kehitystyön tueksi. Tulevaisuudessa maakuntauudistuksen myötä palveluja tullaan tuottamaan monitoimijaympäristössä siten, että niitä voivat tarjota myös kunnat ja yksityissektorin toimijat. Tavoitteena on myös työmarkkinoiden kohtaanto-ongelman helpottaminen digitalisoinnin keinoin.

Oulussa 4.10. pidetyssä työpajassa sidosryhmien edustajat pääsivät itse ratkomaan ja ideoimaan Työmarkkinatorin mahdollistamia palveluja. Keskustelu oli vilkasta ja ideat lentelivät ELY-keskuksen Kymmenen virran salissa. Tuloksena syntyi neljä erilaista palvelua, yrittäjän mentori-paketeista joukkoistamisajatusta hyödyntäviin koulutus- tai rekrytointiverkostoihin.

̶ Tämä oli tosi mukava kokemus, ja älyttömän ajankohtainen aihe. Ollaan mielellään mukana ja viemässä asioita oikeaan suuntaan, kommentoi kokemustaan Värväämö Oy:n edustaja Jouni Palosaari.
Työmarkkinatori on osa TE-digi-hankekokonaisuutta.

Lokakuinen työpajakiertue jatkuu Rovaniemen ja Jyväskylän kautta Turkuun.

Lisätietoja:

Petri Tuomela, kehittämisasiantuntija, petri.tuomela@ely-keskus.fi, p. 0504143155
ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus)

twitter.com/tyomarkkinatori

#työmarkkinatori #uudistajat