Uudentyyppistä uraohjausta visioiva palvelu vei Työmarkkinatori-haasteen voiton Junctionissa 30.11.2017 - TE-digi

Työmarkkinatorin hackathon-kiertue huipentui Espoon Dipolissa 24.–26.11.2017 järjestettyyn Junctioniin. Junctionin teema mukaili edellisen viikonlopun Ultrahackia, ja tapahtumalta odotettiin ennen kaikkea harkittuja ja ratkaisukeskeisiä palautuskokonaisuuksia innovatiivisella teknologiapainoituksella.

Työmarkkinatorin Hack The Job -haasteen voittajaksi valikoitui kansainvälinen tiimi “Hummingbird”, joka halusi ratkaista urakehitykseen vaikuttavia elämänhallinnallisia ongelmia ohjaamalla asiakasta oikeaan suuntaan koulutusehdotusten ja ammatinvalintojen riskiarvioiden kautta. Hummingbird toteutti ennennäkemättömällä tavalla uraohjaukseen keskittyvän valmentavan, käyttäjää konkreettisesti kohti seuraavaa etappia ohjaavan henkilökohtaiseen viisivuotissuunnitelmaan perustuvan palvelun, jonka käyttölaajuuden potentiaali oli poikkeuksellinen.

Hummingbird voisi opastaa jo urakehityksen alkuvaiheessa arvioiden nuoren soveltuvuutta erilaisiin tehtäviin sekä ehdottamalla seuraavaa koulutusaskelta, ja työelämässä olevaa arvioimalla henkilön kompetensseja sekä ehdottamalla toimia, jotka parhaiten johtaisivat henkilökohtaisen viisivuotissuunnitelman toteutumiseen. Tämän tyyppistä automatisoitua uravalmennuspalvelua ei ole vielä nähty, ja etenkin palvelun laaja-alaisuus ja sovellettavuus liki jokaiseen työnhakijaan teki tuomaristoon vaikutuksen. Tiimi inspiroitui Työmarkkinatorin poikkeuksellisen laajasta haasteesta ja sen tarjoamasta mahdollisuudesta vaikuttaa työllistymiseen yhteiskunnallisella tasolla. Palautus oli ratkaisukeskeinen, kokonaisvaltainen ja uutuusarvoltaan merkittävä vastaus koko väestön uraohjaukseen.

Messenger-viestejä työpaikoista, automatisoitua CV-arviointia

Toiseksi tapahtumassa sijoittunut palautus oli ranskalais-pakistanilaisen tiimin Facebook-pohjainen sovellus “Job Hunter”. Tiimin visio oli keikauttaa esitetty ongelma päälaelleen, ja uuden työnhakualustan kehittämisen sijaan he keskittyivät tuomaan työpaikat olemassa olevista alustoista hakijan luokse automatisoidulla Facebookin Messenger-assistentilla. Hyödyntämällä Duunitorin ohjelmointirajapintaa ja keinoälyä Job Hunter oli luonut botin, joka chatissa käydyn keskustelun kautta lähetti soveltuvia työpaikkailmoituksia suoraan työnhakijan Messenger-sovellukseen. Palautus oli innovatiivinen, toimiva ja aitoon ongelmaan tarttuva nykyaikainen ratkaisu työn ja tekijän kohtaamiseen.

Junction-yhteisön suosikiksi noussut “Duunitin” oli kansainvälisen nelihenkisen tiimin ratkaisu työnhakijoiden ja työnantajien kohtaanto-ongelmaan. Duunitin tarjosi vastauksen suuren tietomäärän käsittelyyn automatisoimalla ansioluetteloiden arvioinnin työnantajien määritysten mukaisesti. Sovellus ehdotti työnhakijalle tämän kompetenssien pohjalta soveltuvia työpaikkoja ja toisaalta arvioi hakijan soveltuvuuden puutteet, ehdottaen valikoituja koulutuksia täydentämään hakijan osaamista. Esitys tarjosi työnantajalle konkreettisen vastauksen suurten hakemusmäärien käsittelyongelmiin sekä ideaalihakijan löytymiseen pienemmällä vaivalla, ja työnhakijalle kustomoidun ja ohjeistavan, prosessia nopeuttavan tavan etsiä työtä.

Työmarkkinatorin oli nostanut Junctionissa esille kuusi solmukohtaa työllistymisessä. Nämä liittyivät työn hakemiseen, osaamisen ja tarpeiden kuvaamiseen, työllisyyspalveluiden ekosysteemiin, osaamisen kehittämiseen, kansainväliseen palkkaamiseen ja maahanmuuttajatyöllistymiseen sekä osatyökykyisten työllistymiseen. Haasteiden punaisena lankana toimi toive työelämäpalveluiden päivittämisestä tälle vuosisadalle sekä pullonkaulojen poistaminen työllistymisprosessista.

Työmarkkinatori-haasteiden ratkomiseen osallistui neljätoista tiimiä, joista kaksitoista sai palautuksen tehtyä määräajassa.

Katso myös:

Pehmeiden taitojen kuvaamisen kehittäminen vei voittoon Työmarkkinatorin Ultrahack-haasteessa
Ensikertalaisten työnhaun ongelmiin uusia ideoita Dashista
Työmarkkinatorin kehitys

Työmarkkinatori Twitterissä