Työmarkkinatorin Hakupalvelun testiversio aukeaa käyttäjille 27.2.2018 07.02.2018 - TE-digi

Suomalaisen työnvälityksen uudistavan Työmarkkinatorin ensimmäinen osa, Hakupalvelun testiversio avataan käyttäjille tiistaina 27.2.2018. Hakupalvelu on työnhakijoille uusi tapa löytää omaa osaamista vastaavia työpaikkoja. Työnantajalle palvelu puolestaan on kätevä keino löytää työntekijöitä, joilla on juuri tarvittava osaaminen.

Heti julkaisupäivästä lähtien Hakupalvelu toimii aitona työnvälityksen välineenä, sillä palvelussa ovat kaikki TE-palvelut.fi:n Avoimet työpaikat -sivuston työpaikat. Myös työnhakuprofiilien määrän ennakoidaan kasvavan nopeasti.

Hakupalvelussa työnhakija luo itselleen profiilin, jossa keskiössä on hänen osaamisensa. Osaamista kuvataan yhteisellä eurooppalaisella ESCO-luokituksella. Samaa luokitusta käyttävät työnantajat työpaikkailmoituksissaan. Hakupalvelun rooli on yhdistää avoimet työpaikat ja niihin parhaiten soveltuvat hakijat. Työnhakijalle Hakupalvelu listaa parhaiten hänen osaamiseensa sopivat avoimet työpaikat. Työnantajalle palvelu listaa osaamiseltaan parhaiten työpaikkaan sopivat profiilit. Näin työnantaja voi lähettää viestin työnhakijalle jo ennen kuin tämä on edes huomannut työpaikkaa.

Työnantajille ihmisten työnhakuprofiilit näyttäytyvät anonyymeinä, joten myös työpaikan vaihtamisesta kiinnostunut voi täyttää profiilin ja julkaista sen näkymään työnantajille.

Testiversiossa on vielä puutteita, toivomme palautetta

Hakupalvelun ensimmäinen tuotantoversio julkaistaan syksyllä 2018. Sitä ennen haluamme testiversion avulla kehittää Hakupalvelun mahdollisimman hyvin työnhakijoiden ja työnantajien tarpeita palvelevaksi. Tämä onnistuu ainoastaan käyttäjiltä saatavan palautteen avulla. Toivomme, että testaisitte palvelua ja antaisitte kehitysehdotuksia.

Testiversion etukäteen tunnistettu ongelma on ammattinimikkeissä ja osaamisessa käytetyn yleiseurooppalaisen ESCO-sanaston suppeus. Käytännössä järjestelmästä puuttuu esim. useita suomalaisia ammattinimikeitä. Sanastoa parannetaan kehitystyön edetessä, mutta myös käyttäjät voivat ehdottaa uuden sanan lisäämistä sanastoon.

Kaikki TE-palveluiden Avoimet työpaikat -sivustolla ilmoitetut työpaikat siirtyvät jatkossa automaattisesti Hakupalvelun testiversioon. Lisäksi työnantajat pystyvät julkaisemaan työpaikkailmoituksiaan suoraan Hakupalveluun.

Työmarkkinatorin Hakupalveluun pääset Työmarkkinatorin etusivun (www.tyomarkkinatori.fi) kautta. Palvelun käyttö vaatii vahvan kirjautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla. Syksyllä 2018 julkaistavaan Hakupalvelun tuotantoversioon tulevat myös perinteiset ominaisuudet, kuten työpaikkavahti, mahdollisuus selailla ja hakea työpaikkoja ilman kirjautumista sekä kotitaloustyönantajien työpaikkailmoitukset.

Lisätietoja:

Mikko Rantahalme, hankejohtaja, TE-digi, mikko.rantahalme@ely-keskus.fi, 0295 020 306

Henriikka Kokkola, kehittämisasiantuntija, henriikka.kokkola@ely-keskus.fi, 0295 025 114