Työmarkkinatorin Hakupalvelun ensimmäinen versio käyttöön 27.2. – palvelu vielä kehitysvaiheessa 21.02.2018 - TE-digi

Työmarkkinatorin Hakupalvelun ensimmäinen versio avataan käyttäjille 27.2.2018. Tiistaina julkaistavassa versiossa on mukana palvelun perusominaisuudet mutta siinä on vielä keskeneräisyyksiä, joista osaan saadaan parannuksia pian – toisia muokataan myöhemmin käyttäjäpalautteen perusteella.

Hakupalvelu on työnhakijoille uusi tapa löytää omaa osaamista vastaavia työpaikkoja. Työnantajalle palvelu on keino löytää työntekijöitä, joilla on juuri tarvittava osaaminen.

Hakupalvelussa työnhakija luo itselleen profiilin, jonka keskiössä on hänen osaamisensa. Osaamista kuvataan yhteisellä eurooppalaisella ESCO-luokituksella. Samaa luokitusta käyttävät työnantajat työpaikkailmoituksissaan. Hakupalvelun rooli on yhdistää avoimet työpaikat ja niihin parhaiten soveltuvat hakijat. Työnhakijalle Hakupalvelu listaa parhaiten hänen osaamiseensa sopivat avoimet työpaikat.

Työnantajalle palvelu näyttää osaamiseltaan parhaiten työpaikkaan sopivat ihmiset, jotka ovat julkaisseet työnhakuprofiilin. Työnhakuprofiilit näkyvät työnantajalla anonyymeinä. Työnantaja voi lähettää kiinnostaville työnhakijoille viestejä.

Keskeneräisyyksiä parannetaan, käyttäjät voivat ehdottaa muutoksia

Palvelun ensimmäisen version tunnistettu haaste on ammattinimikkeissä ja osaamisessa käytetyn yleiseurooppalaisen sanaston suppeus. Käytännössä palvelusta puuttuu esim. useita suomalaisia ammattinimikeitä ja osa käännöksistä on vielä kömpelöä suomen kieltä. Sanastoa parannetaan kehitystyön aikana, mutta myös käyttäjät voivat ehdottaa uuden osaamista kuvaavan sanan tai ammattinimikkeen lisäämistä sanastoon. Alkuvaiheen ”ominaisuuksiin” kuuluu myös se, että esimerkiksi osaamisprofiilia luotaessa palvelu saattaa tarjota osaamisia epäloogisessa järjestyksessä.

Työpaikat siirtyvät alkuvaiheessa Työmarkkinatorin Hakupalveluun TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palvelusta. Siirrossa haasteena on, että Hakupalvelun pitää tunnistaa työpaikkailmoitusten tekstistä työtehtävässä tarvittava osaaminen. Käytännössä osaamiset eivät välttämättä tunnistu täysin oikein, joten työnantajien kannattaa käydä muokkaamassa omia ilmoituksiaan Hakupalvelussa.

Hakupalvelun tuotantoversio julkaistaan syksyllä 2018. Sitä ennen haluamme kehittää Hakupalvelun mahdollisimman hyvin työnhakijoiden ja työnantajien tarpeita palvelevaksi. Tämä onnistuu ainoastaan käyttäjiltä saatavan laadukkaan palautteen avulla.

Työmarkkinatorin Hakupalveluun pääset Työmarkkinatorin etusivun (www.tyomarkkinatori.fi) kautta 27.2.2018 alkaen. Palvelun käyttö vaatii vahvan kirjautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Kysymykset Hakupalvelusta:

tyomarkkinatori.keha(at)ely-keskus.fi

Lisätietoja palvelun kehityksestä:

Mikko Rantahalme, hankejohtaja, TE-digi, mikko.rantahalme(at)ely-keskus.fi, p. 0295 020 306
(ei tavoitettavissa 27.2.–2.3.2018)

Vesa Jouppila, kehittämisjohtaja (vesa.jouppila(at)ely-keskus.fi, p. 0295 020 322
(ajalla 27.2.–2.3.2018)

Henriikka Kokkola, kehittämisasiantuntija, henriikka.kokkola@ely-keskus.fi, p. 0295 025 114