Työmarkkinatorin Hakupalvelu on julkaistu – työpaikkailmoitukset siirtyvät palveluun hieman myöhässä 27.02.2018 - TE-digi

Suomalaisen työnvälityksen uudistavan Työmarkkinatorin ensimmäinen osa, Hakupalvelu, on avattu 27.2.2018. Palvelussa pääsee täyttämään työnhakuprofiilinsa, mutta julkaisuhetkellä palvelussa ei teknisen syyn vuoksi ole vielä työpaikkoja. Työpaikat tulevat palveluun arvion mukaan myöhemmin julkaisuviikolla. Kerromme tästä erikseen. Työpaikkailmoituksen pystyy kuitenkin tekemään suoraan Hakupalvelussa.

Vielä kehitysvaiheessa oleva Hakupalvelu on työnhakijoille uusi tapa löytää omaa osaamista vastaavia työpaikkoja. Työnantajalle palvelu on keino löytää työntekijöitä, joilla on juuri tarvittava osaaminen.

Hakupalvelussa työnhakija luo itselleen profiilin, jonka keskiössä on hänen osaamisensa. Osaamista kuvataan yhteisellä eurooppalaisella luokituksella. Työnantajat käyttävät samaa luokitusta työpaikkailmoituksissaan. Hakupalvelun rooli on yhdistää avoimet työpaikat ja niihin parhaiten soveltuvat hakijat. Työnhakijalle Hakupalvelu listaa parhaiten hänen osaamiseensa sopivat avoimet työpaikat.

Työnantajalle palvelu puolestaan näyttää osaamiseltaan parhaiten työtehtävään sopivat ihmiset. Työnhakuprofiilit näkyvät anonyymeinä, ja työnantaja voi lähettää kiinnostaville työnhakijoille viestejä.

Työmarkkinatorin Hakupalvelun tarkoitus on tarjota kätevää julkista työnvälitystä, parantaa avoimien työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtaamista ja sen avulla lyhentää työttömyysjaksoja sekä auttaa työnantajia täyttämään avoimet työpaikat nopeammin.

Keskeneräisyyksiä on vielä, palvelua parannetaan jatkuvasti

Palvelun ensimmäinen versio julkaistaan keskeneräisenä. Hakupalvelussa käytettävästä yleiseurooppalaisesta ESCO-sanastosta puuttuu vielä useita suomalaisia ammattinimikkeitä ja osaamisia ja palvelu saattaa tarjota osaamisia epäloogisessa järjestyksessä. Myös TE-palveluiden järjestelmästä tulevien työpaikkailmoitusten osaamiset eivät aina tunnistu oikein. Siksi matching voi alkuvaiheessa tuottaa tuloksia, joissa ammattinimikkeet ja osaamiset tuntuvat oudoilta.

Työnhakuprofiilia tehdessä on jo mahdollisuus rajata työpaikkoja maantieteellisesti, mutta tuloksiin tulevat vielä näkyviin työpaikat ympäri Suomea. Parannuksia tehdään alkuvaiheessa tiuhaan.

Hakupalvelun tuotantoversio julkaistaan syksyllä 2018. Sitä ennen haluamme kehittää Hakupalvelun mahdollisimman hyvin työnhakijoiden ja työnantajien tarpeita palvelevaksi. Tämä onnistuu ainoastaan käyttäjiltä saatavan laadukkaan palautteen avulla.

Työmarkkinatorin hakupalveluun pääset Työmarkkinatorin etusivun (www.tyomarkkinatori.fi) kautta. Palvelun käyttö vaatii vahvan kirjautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Lisätietoja:

Vesa Jouppila, kehittämisjohtaja, vesa.jouppila(at)ely-keskus.fi, 0295 020 322
(ajalla 27.2.–2.3.2018)

Mikko Rantahalme, hankejohtaja, TE-digi, mikko.rantahalme(at)ely-keskus.fi, 0295 020 306
(ei tavoitettavissa 27.2.–2.3.2018)

Henriikka Kokkola, kehittämisasiantuntija, henriikka.kokkola(at)ely-keskus.fi, 0295 025 114