Työpaikkailmoitukset siirtyvät nyt automaattisesti Työmarkkinatorin Hakupalveluun 14.03.2018 - TE-digi

Suomalaisen työnvälityksen uudistavan Työmarkkinatorin ensimmäinen osa, Hakupalvelu, avattiin tiistaina 27.2.2018. Hakupalveluun siirtyvät nyt myös TE-palveluiden sivuilla julkaistut avoimet työpaikkailmoitukset.

Hakupalvelun tuotantoversio julkaistaan syksyllä 2018. Sitä ennen haluamme kehittää Hakupalvelun mahdollisimman hyvin työnhakijoiden ja työnantajien tarpeita palvelevaksi. Tämä onnistuu ainoastaan käyttäjiltä saatavan laadukkaan palautteen avulla.

Hakupalvelussa käytettävästä yleiseurooppalaisesta ESCO-sanastosta puuttuu vielä useita suomalaisia ammattinimikkeitä ja osaamisia ja palvelu saattaa tarjota osaamisia epäloogisessa järjestyksessä. Jos sopivaa ammattinimikettä tai osaamista ei löydy, niin kannattaa ehdottaa sen lisäämistä sanastoon.

Myös TE-palveluiden järjestelmästä automaattisesti siirtyvien työpaikkailmoitusten osaamiset eivät alkuvaiheessa ain tunnistu oikein. Siksi matching voi alkuvaiheessa tuottaa ehdotuksia, joissa ammattinimikkeet ja osaamiset tuntuvat oudoilta.

Työpaikkojen maantieteellinen rajaus toimintaan pian

Työnhakuprofiilia tehdessä on jo mahdollisuus rajata työpaikkoja maantieteellisesti, esimerkiksi yhden tai useamman maakunnan tai kunnan mukaan. Ominaisuus ei kuitenkaan ole vielä toiminnassa, joten ehdotuksiin tulevat vielä näkyviin työpaikat ympäri Suomea.

Hakupalvelussa olevien työpaikkojen maantieteellinen rajaus saadaan toimintakuntoon pian. Muutenkin parannuksia tehdään alkuvaiheessa tiuhaan.

Hakupalvelu ei kytköksissä TE-palveluiden asiakkuuteen

Avoimet työpaikat tuodaan Hakupalvelu TE-palveluiden järjestelmästä, mutta muutoin Työmarkkinatori ei ole kytköksissä TE-palveluiden järjestelmiin eikä TE-palveluiden asiakkuuteen. Käytännössä siis Hakupalvelussa ei voi ilmoittautua työttömäksi eikä työtön ole velvoitettu hakemaan Hakupalvelun hänelle ehdottamia työpaikkoja.

Työmarkkinatorin hakupalveluun pääset Työmarkkinatorin etusivun (www.tyomarkkinatori.fi) kautta. Palvelun käyttö vaatii vahvan kirjautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla.