Myös kotitaloustyönantajat voivat nyt ilmoittaa Työmarkkinatorin Hakupalvelussa 08.05.2018 - TE-digi

Työmarkkinatorin Hakupalveluun on tuotu uusia toimintoja: nyt työpaikkoja pystyvät ilmoittamaan myös kotitaloustyönantajat, eli käyttäjät, joilla ei ole Y-tunnusta. Tyypillisiä kotitaloustyönantajan ilmoittamia töitä ovat esimerkiksi henkilökohtaisen avustajan tai siivoojan työt.

Voit lukea lisää toiminnosta Hakupalvelussa. Kirjaudu sisään normaalisti työnhakijaprofiililla ja valitse rooliksi työnhakijan sijaan ”kotitalous”. Kuten Y-tunnuksella ilmoittava työnantaja, myös kotitaloustyönantaja pystyy ilmoituksen julkaistuaan tarkastelemaan työnhakijoita, jotka parhaiten vastaavat työssä tarvittavaa osaamista. Työnhakuprofiileista näkyvät ainoastaan ne anonyymit perustiedot, jotka työnhakija on valinnut julkaistavaksi, mutta toistaiseksi vain työnhakija voi ottaa yhteyttä työnantajaan. Työn alla on toiminnallisuus, jolla kotitaloustyönantaja voi ottaa yhteyttä työnhakijoihin samaan tapaan kuin Y-tunnuksella toimivat työntarjoajat.

Päivityksen yhteydessä myös Hakupalvelussa oleviin ammattinimikkeisiin ja osaamisiin on tehty parannuksia. Työmarkkinatorin Hakupalvelun ensimmäinen versio julkaistiin 27.2.2018. Palvelussa on julkaistu tähän mennessä noin 1500 työnhakuprofiilia.

Alkuvaiheessa Hakupalvelua voi käyttää ainoastaan vahvalla kirjautumisella, jolloin Hakupalvelu ehdottaa käyttäjälle omaan osaamiseen sopivia työpaikkoja. Nykyisestä TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palvelusta tutut kirjautumattoman käyttäjän perusominaisuudet, kuten työpaikkojen selaus ja hakutoiminnot, tulevat Hakupalveluun syksyllä 2018.

Työmarkkinatorin Hakupalveluun pääset Työmarkkinatorin etusivun www.tyomarkkinatori.fi kautta tai suoraan osoitteesta https://hakupalvelu.tyomarkkinatori.fi. Työmarkkinatorin tuoreimmat uutiset löydät Twitteristä twitter.com/tyomarkkinatori.