Työmarkkinatorin tekoälyhaasteen 11.–12.6. suojelijana työministeri Jari Lindström 07.06.2018 - TE-digi

Työmarkkinatorin AI Goes to Work -tekoälyhaaste huipentuu 11.–12.6.2018 Espoon Aalto Design Factoryssa järjestettävään kaksipäiväiseen hackathoniin. Haasteen suojelijana toimii työministeri Jari Lindström.

Työelämän palvelut yhdelle luukulle tuova Työmarkkinatori.fi-palvelu hakee haastekilpailun kautta ihmisiä palvelevaa tekoälyratkaisua. Alkuvaiheessa Työmarkkinatorin tekoälyn avulla on muun muassa tarkoitus tunnistaa eri elämäntilanteissa olevat ihmiset ja tarjota juuri heidän tilanteeseensa sopivia koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia.

AI Goes to Work -haasteen teemana on rakennusala, mutta ratkaisujen tulee olla yli toimialojen skaalautuvia. Haasteen aloitustapaamisessa 22.5. nähtiin, että kovatasoisilta tiimeiltä voidaan odottaa ratkaisuja, joista on hyötyä sekä työnhakijoille, työnantajille että työnvälitystä tekeville yksityisille toimijoille.

Tekoälyratkaisujaan pääsevät työstämään Barona Technologies, Headai Microcompetencies, Inno-team (Innofactor-tausta), Kwork Innovations / ChatBotPack, Leiki Oy sekä Transform to Succeed (Bitfactor-tausta).

Työmarkkinatorin ydintoiminnot käytössä 2020

Tällä hetkellä Työmarkkinatorista (www.tyomarkkinatori.fi) on käytössä sen ensimmäinen osa, Hakupalvelun kokeiluversio. Työmarkkinatori kehittyy lähivuosina julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteiseksi palvelukokonaisuudeksi, joka tarjoaa työnhakijalle ja työnantajalle kaikki palvelut yhdeltä luukulta sekä maakunnille käyttöliittymän palveluiden järjestämisen tueksi. Työmarkkinatorin ydinosat ovat käytössä maakuntavaiheen alkaessa 2020.

Visiona on, että Työmarkkinatori-kokonaisuus ja sen taustalla toimiva tekoäly tarjoavat ihmisille palveluita, jotka helpottavat heidän oman osaamisensa sekä sen mahdollisten puutteiden tunnistamista ja auttavat työpaikan löytämisessä tai urasuunnittelussa.

Heti hackathon-päivien päätteeksi, tiistaina 12.6.2018, kilpailun tuomaristo valitsee 1–3 lupaavinta työtä mahdolliseen pilottivaiheeseen. Voittajatiimit toteuttavat pilottinsa syksyllä 2018.

Lisätiedot:

Tuula Maaranen, projektipäällikkö, Työmarkkinatori, ext.tuula.maaranen ät ely-keskus.fi, p. 040 536 4863

Henriikka Kokkola, kehittämisasiantuntija, Työmarkkinatori, henriikka.kokkola ät ely-keskus.fi, p. 0295 025 114

Työmarkkinatori Twitterissä

Työmarkkinatori LinkedInissä