Näin testaat Microcompetencies-palvelua työpaikan etsinnässä 21.–27.1.2019 21.01.2019 - Työmarkkinatori

Työmarkkinatoria varten testataan tällä hetkellä useita tekoälyratkaisuja. Yksi näistä on Headain tuottama Microcompetencies. Kuluvan viikon ajan (21.–27.1.2019) kuka tahansa pääsee testaamaan Headain tekoälyratkaisua. Toivomme testaajiksi sekä työtä aktiivisesti hakevia että niitä, jotka ovat työelämässä eivätkä etsi tällä hetkellä aktiivisesti uutta työpaikkaa. Palvelua voi testata koska tahansa, pöytäkoneella tai puhelimella.

Ohjeet palvelun käyttöön voi katsoa joko kuuden minuutin mittaiselta videolta. Vaihtoehtoisesti voi seurata alla olevia kirjallisia ohjeita. Jos katsot vain videon, muista laittaa KUTSUAVAIN-kenttään Työmarkkinatorin testaajien ryhmäkoodi: zmQPHw

Testattavassa palvelussa tekoäly poimii käyttäjän antamasta tekstistä osaamissanoja ja antaa niiden pohjalta ehdotuksia sekä työmahdollisuuksista että koulutuksista, joilla voisi paikata osaamisvajetta suhteessa työpaikkaehdotuksiin. Käyttäjä voi kopioida tiedot esimerkiksi CV:stään tai Linkedin-profiilistaan tai kuvata osaamistaan yksittäisinä sanoina.

Työmarkkinatorin tekijät toivovat, että Headain Microcompetencies-palvelua testattuasi kävisit antamassa palautetta sen toimivuudesta toimivuudesta tämän linkin kautta.

Näin testaat Microcompetencies-palvelua:

1. Rekisteröityminen: Avaa palvelu selaimessa https://www.microcompetencies.com ja rekisteröidy sisään LinkedIn-tunnuksella tai omalla olemassa olevalla sähköpostilla. Sähköpostiisi tulee vahvistusviesti kun kirjaudut sähköpostilla.

2. Työmarkkinatorin testaajien ryhmäkoodi on zmQPHw ja sen saa syötettyä kirjautumisen jälkeen kohdassa KUTSUAVAIN.

3. Osaamisprofiilin luonti ja työpaikka-suositukset: TAIDOT-sivulla luo itsellesi Osaamisprofiili. Kuvaile osaamista mahdollisimman laajasti, muista myös harrastukset. (Lisää taidot profiiliisi painamalla nappia tekstikentän alla). Lisää sanoja yksitellen tai pilkulla eroteltuna. Ne kerääntyvät profiiliisi, joka löytyy alempaa. Voit poistaa sanoja ja muokata profiilia. Muista lopuksi tallentaa.

4. Tekoäly laskee tulokset ylläolevasta profiilista. Voit rajata hakua alueeseen ja aikaväliin. Tyhjä rajaus hakee kaikesta datasta. Tuloksissa näet avoimia työpaikkoja, joihin työllistyisit heti tai lisäämällä osaamista.

5. Tarkenna profiiliasi lisäämällä yksityiskohtaisempia sanoja ja poista yleisiä sanoja. Päivitä osaamissanat ja tutki uusia tuloksia. Voit luoda itsestäsi useita eri profiileja.

6. Tekoälylle palautetta: Peukutus: Tekoälymme oppii kaiken aikaa ja tulee sitä paremmaksi, mitä enemmän sitä käytetään, sitä jatkokoulutetaan, ja mitä enemmän se lukee työelämään ja osaamisiin liittyvää teksimuotoista dataa. Se ei ole täydellinen vaan tekee ajoittain virheitä kuten muutkin tekoälyt. Jos tapaat tekoälymme tuottamassa raportissa asioita, jotka miellät virheiksi, voi syynä olla lähtödatan laatu tai tekoälyn tekemä tulkintavirhe. Anna palautetta tuloksistasi. Kiitos avustasi! (Näytä peukutus)

7. Entä unelmat, uusi ura tai uudet työtehtävät? Syötä unelmaan liittyviä sanoja. Tutki tuloksista, millaisia työtehtäviä on tarjolla nyt työmarkkinoilla ja missä voit kehittää omaa uutta osaamistasi.

Joissain tapauksissa on ilmennyt, että osalla käyttäjistä rekisteröitymisen aktivointilinkin klikkaaminen sähköpostissa aiheuttaa Googlen gmailissa “epäilyttävä linkki” tai “Suspicious link” -ilmoituksen. Tämä on yleisesti tiedossa oleva Googlen sisäisen tunnistautumisen haaste. Headai selvitää asiaa Googlen kanssa. On täysin turvallista suorittaa aktivointilinkki.

Lisätiedot:

Henriikka Kokkola, kehittämisasiantuntija
henriikka.kokkola ät ely-keskus.fi