Työmarkkinatorin ständillä riitti hyörinää UusioUra-tapahtumassa 06.02.2019 - TE-digi

Työmarkkinatorin esiintyminen ja läsnäolo UusioUra-tapahtumassa osoittautui todella tarpeelliseksi, sillä ständillä riitti kiinnostuneita koko päivän. Monia kiinnosti se, mitä Työmarkkinatori käytännössä tulee tekemään ja mitä osaamiseen perustuva työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtauttaminen tarkoittaa.

Ennakkoilmoittautuneita yli 45 vuotiaille suunnattuun UusioUraan oli yli 4200 ja koska paikalle sai tulla myös ilmoittautumatta, niin kävijöitä riitti. Työmarkkinatorin kehittämisasiantuntija Leena Rankila pääsikin kertomaan palvelusta täydelle salille.

Rankilan esitystä kuunnellut helsinkiläinen Raija kertoo esityksen jälkeen, että palvelu herätti hänen kiinnostuksensa.

– Oli se aika kiinnostavaa. Käyn kyllä ehdottomasti kokeilemassa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tästä palvelusta kuulin, Raija kertoo.

Erityisesti Raijaa kiinnostaa Työmarkkinatorissa se, että palvelu perustuu ihmisten osaamiseen ja siihen, että jo nykyinen Työmarkkinatorin Hakupalvelu ehdottaa työpaikkoja ihmisen osaamiseen perustuen.

– On oikein positiivista, että tulee tällainen, joka ehdottaa työpaikkoja. Ainahan niitä perinteisiä listauspalveluita on, hyvä kun tulee uutta.

Raija tuli UusioUraan luentojen takia ja hän kokee, että ne olivat hyviä.

”Palvelun idea on todella hyvä”

Jos Raija on Työmarkkinatorin suhteen ensikertalainen, niin Tapani Nevanpää on tutustunut palveluun jo useamman kerran. Hän on osallistunut Työmarkkinatorin kehittämiseen myös pienryhmässä.

– Työmarkkinatorin idea on mielestäni todella hyvä. Että keskitytään osaamiseen. Onhan siinä tietysti vielä paljon tekemistä, mutta kun siihen saadaan tekoälyä ja tekstintunnistusta mukaan, niin varmasti saadaan paljon hyvää, Nevanpää miettii.

Myös koulutuksiin ohjaus on Nevanpään mielestä hyvä idea. Ihmisten työhön liittyvien toiveiden huomioimiseen hänellä on selkeä ehdotus.

– Jos palvelu osaisi poimia ne toiveet suoraan sieltä tekstistä, niin se olisi kyllä hyvä.

Kritiikkiä Nevanpää antaa siitä, että palvelu on tällä hetkellä vielä hieman raskas käyttää.

– Tällä hetkellä itseäni häiritsee se, että tarvitaan se kirjautuminen pankkitunnuksilla. Ymmärrän että viranomaisella on tässä sääntöjä tietysti noudatettavanaan.

Onneksi jatkossa Työmarkkinatorille saadaan myös palveluita, jotka eivät vaadi vahvaa kirjautumista.