CV-netin käyttö päättyy 30.6.2019 – testaa Työmarkkinatoria 26.06.2019 - Työmarkkinatori

TE-palveluiden verkkosivuilta löytyvän CV-netin käyttö päättyy 30.6.2019. Kehitteillä oleva Työmarkkinatori tarjoaa vaihtoehdon työnhakijoille ja myöhemmin syksyllä entistä paremmat työkalut myös työnantajille.

Palvelun käyttäjien kannattaa halutessaan ottaa palvelusta omat tietonsa talteen, sillä tietoja ei ole saatavissa käytön päättymisen jälkeen.

Työttömän työnhakijan työllistymissuunnitelmassa ollut tehtävä CV:n osaamisprofiilin laatimisesta on CV-netin poistumisen myötä jatkossa vapaaehtoista. Näin ollen oman osaamisprofiilin voi julkaista jatkossa missä tahansa työnhakuun liittyvällä sivustolla.

Esimerkiksi kehitteillä olevalla Työmarkkinatorilla voit tehdä työnhakuprofiilin, jonka perusteella palvelu ehdottaa juuri sinun osaamiseesi sopivia avoimia työpaikkoja. Työmarkkinatorin käyttö ei kuitenkaan ole velvoittavaa.

Työnantaja näkee parhaat ehdokkaat jo nyt, lisää toimintoja myöhemmin

Työnantajana voit Työmarkkinatorille kirjautumalla julkaista avoimia työpaikkoja ja saada niihin sopivia ehdokkaita. Kannattaa muistaa, että TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palveluun tehdyt ilmoitukset siirtyvät automaattisesti Työmarkkinatorille. Näin työnantaja pääsee helposti katsomaan avoimeen työpaikkaansa parhaiten sopivia anonyymejä työnhakuprofiileja.

Myöhemmin syksyllä työnantajille mahdollistuu myös anonyymien profiilien tarkastelu ilman työpaikkailmoituksen julkaisua. Syksyn aikana Työmarkkinatori kehittyy muutenkin sekä työnhakijan että työnantajan tarpeiden näkökulmasta.