Yhteistyökumppaneille

Työmarkkinatorilta löydät tietoa yhteistyökumppanuuden tueksi. Kirjaudu sisään, liity kumppaniksi ja anna Työmarkkinatorin käyttäjien löytää palvelusi entistä helpommin.

kortti_03tmt

Liity kumppaniksi, tarjoa palvelusi asiakkaille ja mahdollista uusia liiketoimintahyötyjä

Työmarkkinatorin yhteistyökumppaneiksi ovat tervetulleita kaikki työelämän, yrittäjyyden ja osaamisen kehittämisen palveluja tarjoavat ja kehittävät toimijat, jotka jakavat Työmarkkinatorin tavoitteet ja sitoutuvat toimimaan yhteistyössä palvelun kehittämiseksi.

Liittyminen on maksutonta, ja tarkoittaa omien palvelujesi tuomista asiakkaiden ja muiden sidosryhmien löydettäväksi Työmarkkinatorille, kohdennetusti ja tilannelähtöisesti.

Yhteistyökumppanina sinulle tullaan tarjoamaan tilastotietoa ja muuta dataa, jonka avulla mahdollistuu jo olemassa olevien ja uusien palvelujen kehittäminen sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen.

Liittyminen on mahdollista myöhemmin, voit tutustua asiaan jo nyt.

Työmarkkinatori ja sen tavoitteet

Työmarkkinatoria kehitetään julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteiseksi alustaksi, jossa työnhakijat ja työnantajat löytävät tarvitsemansa palvelut.

Työmarkkinatorin tavoitteena on tulevaisuuden työelämäpalvelujen toteuttaminen tuomalla yhteen oikeat palvelut, oikeille asiakkaille, oikeaan aikaan ja oikean toimijan kautta. Keskeinen tavoite on edistää osaamisen tarjonnan ja kysynnän kohtaamista työmarkkinoilla.

Työmarkkinatori tulee tarjoamaan kattavasti palveluita työnvälitykseen, työllistymiseen, työvoiman saamiseen ja työvoiman osaamisen kehittämiseen. Palvelut tarjotaan asiakkaalle selkeänä, asiakkaiden tilanteisiin liittyvinä palvelukokonaisuuksina.

Työmarkkinatoria kehitetään jatkuvasti asiakaspalautteen ja -analytiikan perusteella pohjautuen sen visioon ja tehtävään: se vastaa ketterästi muuttuviin asiakaskunnan, työmarkkinoiden ja lainsäädännön tarpeisiin.

Toteutus ja ylläpito

Työ- ja elinkeinoministeriö ja KEHA-keskus käynnistivät syksyllä 2016 työ- ja elinkeinopalvelujen uudistamishanke TE-digin. Hankkeen tavoitteeksi asetettiin sujuvampi ja työttömyyden pitkittymistä ennaltaehkäisevä asiakasohjaus sekä selkeät, työnhakijoiden oma-aloitteisuutta tukevat verkkopalvelut. Työmarkkinatori on asiakkaille näkyvä osa TE-digi-hanketta.

Työmarkkinatorin yhteistyökumppaneiden verkosto

Työmarkkinatorille rakentuu yhteistyökumppaniverkosto, joka koostuu yksityisistä, julkisista ja kolmannen sektorin toimijoista. He jakavat Työmarkkinatorin tavoitteet ja sitoutuvat toimimaan yhteistyössä palvelun kehittämiseksi. Näitä toimijoita yhdistää halu tuoda työelämään, yrittäjyyteen ja osaamisen kehittämiseen liittyviä palveluja ja tietosisältöjä helposti asiakkaiden löydettäväksi ja hyödynnettäväksi.

Yhteistyökumppaneille tullaan tarjoamaan tilastotietoa ja muuta dataa, jonka avulla mahdollistuu jo olemassa olevien ja uusien palvelujen kehittäminen sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen.

Työmarkkinatoria kehitetään ja ylläpidetään julkisin varoin, joten sen käyttö on kaikille osapuolille maksutonta.

Liittyminen - miten ja milloin

Työmarkkinatorin yhteistyökumppaniverkostoon liittyminen mahdollistuu syksyn 2019 aikana. Ensimmäisessä vaiheessa yhteistyökumppanit voivat tuoda palvelunsa Työmarkkinatorille linkkien muodossa.

Liittyminen Työmarkkinatorin yhteistyökumppaniverkostoon edellyttää liittymisen ehtojen hyväksyntää. Liittymisen ehtoihin pääset tutustumaan tarkemmin jo nyt tällä sivulla.

Työmarkkinatorin yhteystyökumppaniverkostoon liittyminen ja siellä toimiminen tulee vaatimaan yrityksessä nimenkirjoitusoikeudellista asemaa tai suomi.fi:n valtuudet-palvelussa annettua valtuutta toimia yrityksen puolesta. Oikea asiointivaltuuskoodi on "Työllistämisen ja rekrytoinnin yhteistyöverkostossa toimiminen". Kyseisellä valtuudella voi liittää yrityksen Työmarkkinatorin yhteistyökumppaniverkostoon sekä poistua yhteistyökumppaniverkostosta. Lisäksi valtuus mahdollistaa yhteistyökumppanin palvelujen julkaisun, muokkauksen ja poistamisen Työmarkkinatorilla.

Kirjautuminen Työmarkkinatorille tapahtuu aina henkilökohtaisella vahvalla tunnisteella, kuten mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Päivitetty: