Metsä Fibres stora projekt i Kemi

Byggplatsen för Kemi bioproduktfabrik söker 15 000 experter, är du en av dem?

Till slutet av juni år 2023 pågår byggfasen för Metsä Fibres bioproduktfabrik i Kemi i Lappland. Metsä Fibre ingår i Metsä Group. Ett stort byggprojekt innebär ett stort antal anställda från olika branscher. Byggskedet av Bioproduktfabriksprojektet beräknas sysselsätta 15 000 olika arbetstagare. Detta innebär att efterfrågan på arbetskraft har ökat enormt inom vissa branscher och att alla anställda inte finns i Lappland, utan att experter rekryteras runt om i Finland.

Till byggplatsen för Kemi bioproduktfabrik söker man experter inom bland annat följande branscher:

  • Byggverksamhet
  • Jordbyggnad
  • Logistik och lagring
  • El-, automations- och ICT-branscher
  • Maskin- och metallbranschen
  • Underhåll och underhåll av fordon och utrustning
  • Industriellt underhåll och installation

Bekanta dig med Metsä Fibres stora projekt i Kemi och dess kompetensbehov genom inspelningen av vår AN-live-sändning. I sändningen berättar projektledare Jari Pekka-Johansson om storprojektet och Ida Paaso, rekryteringskoordinator för arbets- och näringstjänsterna i Lappland, om den kunniga arbetskraftens behov under byggprojektets gång.

Lapplands AN-tjänsters MetsäFibre-hotline och lokala kontaktuppgifter

Telefontjänsten betjänar arbetsgivare och arbetssökande vardagar kl. 9-16.15 på numret 0295 039 551. Våra lokala företagsexperter hjälper arbetsgivare med bland annat rekrytering av personal, internationella rekryteringar, frågor som gäller personalens utbildning samt med att planera och arrangera rekryteringsevenemang.

De arbetssökande får rådgivning exempelvis i frågor som gäller sökande av arbetsplatser i byggskedet och kompetensutveckling. Utöver telefontjänsten kan du också kontakta oss per e-post på adressen metsafibre.lappi@te-toimisto.fi.

Proffs på byggplatsen för Metsä Fibres bioproduktfabrik

AN-live besökte personer som arbetar vid Metsä Fibres bioproduktfabrik som berättade om projektet, hur det är att bo i Kemi och hur det är att arbeta på en byggplats. Bekanta dig med de anställdas erfarenheter av att arbeta med storprojektet!

RekryLappi

Bekanta dig också med Lapplands AN-tjänsters Instagram-kanal. I RekryLappi-kanalen publicerar vi också aktuella nyheter om Metsä Fibre. Genom att följa kanalen på Instagram hittar du också våra tidigare sändningar i Metsä Fibre Kemi-avsnitten i vår kanal.

En webbplats där arbete och arbetstagare möts

Lapplands AN-tjänster har öppnat en plattform till stöd för mötet mellan arbetssökande och arbetsgivare i byggskedet! Via plattformen hittar du arbetsgivare som söker experter, arbetssökande som är intresserade av projektet på riksnivå samt centrala tjänster under en sida och den står till ditt förfogande dygnet runt varje dag.

Webbplatsen betjänar arbetsgivare, arbetssökande och våra samarbetspartners under byggprojektet och där hittar du samlad information om projektet, arbetsplatserna, utbildningen, tjänsterna och exempelvis boendet.

Bekanta dig med webbplatsen och gå med.

Jag är arbetsgivare, hur kommer jag med på webbplatsen?

Vill du som arbetsgivare vara med på webbplatsen? Anmäl dig via Webropol-länken.

Mer information om fabriksprojektet

På Metsä Fibres egen webbplats hittar du mer information om bioproduktfabriksprojektet, aktuella nyheter och pressmeddelanden samt webbkameror, via vilka du kan följa en livesändning av fabrikens byggnadsfaser.

Uppdaterad: