Studier i Finland

Vill du studera i Finland kortvarigt eller avlägga en hel examen? Ta reda på om du behöver visum eller uppehållstillstånd.

Du kan studera i Finland i upp till 90 dagar utan uppehållstillstånd. För en vistelse som är kortare än 90 dagar kan du behöva ett visum.

Mer information

Om du kommer till Finland för att studera i över 90 dagar behöver du ett uppehållstillstånd. Uppehållstillstånd beviljas i allmänhet för hela studietiden. Uppehållstillstånd kan dock beviljas för högst den tid ditt pass är i kraft.

Du kan få uppehållstillstånd för studerande om du har antagits till en högskola eller en annan läroanstalt i Finland och studierna leder till en examen eller ett yrke, eller om du deltar i ett utbytesprogram mellan läroanstalter eller något annat utbytesprogram.

Mer information

Guide för att ansöka om uppehållstillstånd

Handboken är inbäddad från webbplatsen Migri.fi och följer Migri.fi:s praxis om cookies. När du använder handboken godkänner du att Migri kan samla in analysuppgifter även ifall du endast har godkänt nödvändiga cookies på Jobbmarknaden.

Denna webbplats är en del av Europeiska kommissionens portal Your Europe. Hittade du det du sökte? Ge respons! (europa.eu)

 

 

 

Uppdaterad: