Jobbmarknaden utvecklas även i fortsättningen

Nyheter

Vi publicerade den första versionen av Jobbmarknaden i början av maj och utvecklingsarbetet pågår. I utvecklingen beaktas speciellt responsen vi fått av användarna.

En av de mest populära innehållen på Jobbmarknaden är sökning av lediga arbetsplatser. Många användare har önskat att det skulle vara möjligt att bläddra annonser enligt yrke och resultaten från ordsökning har väckt frågor. De här önskemålen kommer vi att åtgärda under de kommande månaderna.

Lediga arbetsplatser på Jobbmarknaden

Överföringen av precis alla arbetsplatser mellan Jobbmarknaden och Arbets- och näringstjänsternas lediga jobb fungerar ännu inte som den borde, men vi utreder det tekniska problemet hela tiden. En tjänst som platsvakten finns heller inte ännu på Jobbmarknaden. Du kan använda tjänsten för lediga jobb och platsvakten på arbets- och näringstjänsternas sidor.

Arbets- och näringstjänsternas Lediga jobb

Vi kommer också att utveckla sökfunktionen på Jobbmarknaden så att resultaten betonar speciellt tjänster och innehåll. Jobbmarknaden utnyttjar tjänstebeskrivningarna i Suomi.fi servicedatalagret som visas i samband med innehållet på Jobbmarknaden.

Meningen med Jobbmarknaden är att samla ihop både information och tjänster som hänger ihop med arbetslivet. Sidorna utvecklas hela tiden och vi uppskattar respons över dem. En princip vi har är att visa vägen till närmare information och inte skriva på nytt saker som redan finns på andra myndigheternas webbtjänster.  

Att anmäla sig som arbetssökande sker som förut i arbets- och näringstjänsternas Mina e-tjänster. Ärendehanteringen kommer under slutet av året och under kommande år tydligare att bli en del av Jobbmarknaden.

Skicka respons