Luotsi Pohjois-Karjala – Palvelut työnhakuun ja työllistämiseen
Tältä sivustolta löydät työllisyyteen liittyvät palvelut Pohjois-Karjalan alueella.
Työnhakijalle
Tältä sivulta löydät ohjeet asiointiin sekä työnhakijalle suunnatut palvelut.
Näin asioit meillä
Voit asioida meillä verkossa, puhelimitse, sähköpostitse tai varaamalla ajan kunnan palvelupisteelle.
Henkilöasiakkaan asiointi tapahtuu ensisijaisesti Asiointi-verkkopalvelun kautta.
Puhelinpalveluista saat tietoa ja neuvontaa työllisyyteen liittyvissä asioissa.
- Henkilöasiakkaiden puhelinpalvelu puh. 013 267 8001 (arkisin klo 9–15)
- Puhelun ja jonotuksen hinta on normaali puhelinliittymäsi sopimuksen mukainen hinta (paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu).
Sähköposti: tyollisyysalue@joensuu.fi
Huomaathan, että sähköposti on suojaamaton yhteys. Toimita henkilökohtaisia tietoja sisältävät liitteet ensisijaisesti Asiointi-palvelussa tai postitse. Asiointiin liittyviä luottamuksellisia viestejä voit lähettää myös turvasähköpostilla, johon voi liittää liitetiedostoja.
Kuntien palvelupisteillä sijaitsevat työllisyyden viranomaispalvelut. Viranomaispalveluihin sisältyy
- työnhakijan neuvontapalvelu
- työnhaun käynnistäminen, muutokset tai päättäminen
- asiakirjojen toimittaminen
- tietoa, neuvontaa ja ohjausta työllisyysalueen palveluista
Lisäksi jokaisessa kunnassa on Luotsin palvelupiste, josta saat matalalla kynnyksellä tukea, ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi työhön, koulutukseen tai uran suunnitteluun liittyviin asioihin.
Tarkista viranomaispalveluiden sekä Luotsin palvelupisteiden kuntakohtaiset aukioloajat Yhteystiedot-osiosta.
Asiointi ja ilmoittautuminen työnhakijaksi
Voit ilmoittautua työnhakijaksi Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa. Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, ilmoittaudu työnhakijaksi mahdollisimman pian.
Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen kuin työttömyys tai lomautus alkaa, mutta tee se viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi, koska voit saada työttömyysturvaa vasta ilmoittautumispäivästä alkaen.
Voit kirjautua Työmarkkinatorille verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Jos et voi tunnistautua näillä tavoilla, voit ilmoittautua työnhakijaksi oman kuntasi palvelupisteellä. Tarkista aukioloajat Yhteystiedot-osiosta. Voit myös soittaa puhelinpalveluumme, josta saat lisätietoja työnhakijaksi ilmoittautumisesta.
Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa voit
- ilmoittautua työnhakijaksi, jolloin voit hakea työttömyysetuutta
- seurata työnhakusi tilannetta
- sopia työllistymissuunnitelmasta ja ilmoittaa sen toteutumisesta
- ilmoittaa työnhakusi muutoksista
- hakeutua työvoimakoulutuksiin
- hakea starttirahaa
Jos et voi käyttää verkkopalvelua, voit lähettää meille postia tai sähköpostia, sekä asioida puhelinpalvelussa tai kuntien palvelupisteillä.
Kirjaudu Työmarkkinatorille
Paikalliset palvelut
Tällä sivulla esittelemme työnhakuasi edistäviä paikallisia palveluja, jotka on ensisijaisesti tarkoitettu Pohjois-Karjalan työllisyysalueen asiakkaille. Kunkin palvelun kohdalta löydät lisätietoa palvelun sisällöstä, kohderyhmästä ja palveluun hakeutumisesta.
Kuntien työhönvalmentajat
Oman kuntasi duuniagentti tai työhönvalmentaja auttaa sinua kartoittamaan juuri sinulle sopivaa seuraavaa askelta kohti työelämää tai opiskelua.
Voit saada apua esimerkiksi työnhaun asiakirjojen päivittämisessä, työhaastatteluun valmistautumisessa ja verkostoitumisessa. Lähtökohtana valmennukselle on aina oma tilanteesi ja tavoitteesi.
-
News
Työvoimakoulutus ja opiskelu työttömänä
Työvoimakoulutus tarjoaa ammatillisia valmiuksiasi ja työllistymistäsi edistävää koulutusta. Se suunnataan aloille, joilla on suurin tarve työntekijöistä.
Työvoimakoulutus on yleensä maksutonta, ja sen aikana sinulla on mahdollisuus samaan työttömyysturvaan kuin työttömänä. Koulutukseen valitaan ensisijaisesti työttömiä ja työttömyysuhan alaisia henkilöitä.
Pohjois-Karjalan sekä koko Suomen haussa olevat työvoimakoulutukset ja niiden tarkemmat kuvaukset ja hakuohjeet löydät Työmarkkinatorin Työvoimakoulutukset-välilehdeltä.
Muita opiskelumuotoja ovat esimerkiksi sivutoiminen, omaehtoinen sekä lyhytkestoinen opiskelu työttömyysetuudella.
-
News
-
News
Kuntien työkykykoordinaattorit tukenasi
Työkykykoordinaattorit palvelevat sinua silloin, kun työkyky mietityttää ja työkykyhaasteet estävät tai hidastavat työhön tai koulutukseen siirtymistä. Työkykykoordinaattorit selvittelevät kokonaisvaltaisesti tilannettasi tiiviissä yhteistyössä muun muassa Siun soten ja Kelan kanssa.
Työkykykoordinaattorit auttavat myös silloin, kun kuntoutustoimet ovat ajankohtaisia tai tarvitset tukea eläke-edellytysten selvittämisessä. He voivat selvittää vaihtoehtoja myös osatyökykyisenä työelämään siirtymiseen liittyen.
Työllistymistä edistävän monialaisen tuen yhteistoimintamalli (TYM)
Kun sinulla on useita haasteita työllistymiseen liittyen, sinun on mahdollista päästä mukaan työllistymistä edistävän monialaisen tuen yhteistoimintamallin mukaiseen palveluun eli TYM:iin. Palvelussa työllisyysalue, Siun sote ja Kela tarjoavat yhteistyössä apua tilanteeseesi.
TYM voi olla juuri oikea palvelu sinulle, jos työllistymiseesi liittyvät vaikeudet eivät johdu vain työpaikkojen tai osaamisen puutteesta, vaan sinulla on elämänhallinnan ongelmia tai toimintakyvyn rajoitteita. Palvelu voi auttaa myös silloin, kun työkykysi on muuten alentunut.
Ammatinvalinta- ja uraohjaus
Ammatinvalinta- ja uraohjaus auttaa sinua koulutus- ja uravaihtoehtojen pohtimisessa ja suunnitelmien selkeyttämisessä eri elämänvaiheissa.
Kun keskustelet luottamuksellisesti uraohjaajan/psykologin kanssa, tulet kuulluksi ja asioihisi paneudutaan kaikessa rauhassa. Kun kuvaat tilannettasi ja toiveitasi toiselle, saat paremman käsityksen siitä, mitä sinun kannattaa tavoitella ja millä keinoilla voisit päästä tavoitteeseesi.
Ennen työllisyyspalveluissa asiointia tutustu esimerkiksi näihin hyödyllisiin osioihin:
Tätä teemasivua ylläpitää Pohjois-Karjalan työllisyysalue, vastuukuntana Joensuun kaupunki.