Work in Lapland ®

Are you looking for jobs in Lapland? Welcome to find your next job in Northern Finland!

Jos haluat yritykseesi kansainvälistä osaamista, eikä Suomesta löydy sopivaa tekijää, kannattaa etsiä työntekijää tai harjoittelijaa ulkomailta. On kuitenkin tärkeä muistaa, että saatat tarvita erillisen luvan ulkomaalaisen tekijän palkkaamiseen. 

Jos et löydä sopivaa työntekijää Suomesta, voit etsiä työvoimaa ulkomailta. Myös suurissa rekrytoinneissa voit työnantajana hyödyntää Suomea laajempaa työmarkkina-aluetta. 

Voit tarvita erillisen luvan tekijän palkkaamiseen ulkomailta. EU- tai ETA-alueen ulkopuolelta tulevalla työntekijällä tulee olla työnteko-oikeus Suomessa. Huomaa myös, että ulkomaalaisia työntekijöitäsi koskevat samat työsuhteeseen liittyvät oikeudet ja velvollisuudet, työehdot, työturvallisuusvaatimukset ja lakisääteiset vakuutukset kuin suomalaisia työntekijöitä. 

Työnantaja, haluaisitko sinäkin tuoda tietosi tälle sivustolle?

Jätä tietosi työnantajille suunnatun kyselyn kautta! Täytettysi kyselyn, olemme sinuun vielä yhteydessä ja tuomme tarvittavat tiedot verkkosivuille.

Jos toivot, että tietosi otetaan pois sivustolta, voit jättää myös tästä kyselyn kautta asiantuntijoillemme palvelupyynnön.

Aiheesta muualla

Joko olet tutustunut Työmarkkinatorilla Lapin aluesivustoon? Sivustolta löydät ajankohtaisia uutisia, tietoa palveluista ja paikalliset yhteystiedot. 

Lue lisää

 

Sisältöä ei voida näyttää evästeasetuksista johtuen. Salli evästeistä 'Markkinointi' nähdäksesi sisältö.

Nykyään työnhakijat ja työntekijöitä etsivät työnantajat kohtaavat usein verkossa. Oletko jo kokeillut työntekijän etsimistä Työmarkkinatorin avulla? Kansainvälisillä työnhakijoilla on myös mahdollisuus julkaista työnhakuprofiilinsa Työmarkkinatorilla! Kirjaudu Työmarkkinatorille ja löydä työyhteisöösi sopiva osaaja!

Lue lisää

Työntekijän löytäminen Työmarkkinatorilta

Työntekijän palkkaamista varten on tehty palkkaamispolku, joka tukee sinua, kun suunnittelet työntekijän palkkaamista. Vastaamalla kysymyksiin saat muistilistan, jossa on tietoa työntekijän palkkaamisessa huomioon otettavista ja hoidettavista asioista. Muistilistalla on myös tietoa eri tavoista hankkia työlle tekijä. Voit halutessasi tulostaa muistilistan.

Työntekijän palkkaamispolku (suomi.fi)

For hiring an employee, there is a hiring path to support you when you plan to hire an employee. By answering the questions you will get a checklist with information on things to consider and take care of when hiring an employee. The checklist also contains information on different ways to get a creator for the job. You can print the memory list if you want.

Recruitment wizard (suomi.fi)

Jos työntekijäsi ei ole EU- tai ETA-maan kansalainen, hänen pitää hakea oleskelulupaa. EU- tai ETA-maan kansalainen saa työskennellä rajoituksetta, mutta hänen pitää rekisteröidä oleskeluoikeutensa.  

Maahanmuuttoviraston sivulta löydät tietoa ja ohjeita liittyen työntekijän palkkaamiseen ulkomailta.

Työnantajalle (migri.fi)

Työntekijä, joka ei ole Suomen kansalainen, on ulkomainen työntekijä. Työnantajan pitää varmistaa ulkomaisen työntekijän työnteko-oikeus Suomessa ja säilyttää tätä tietoa työpaikalla. Ulkomaisen työntekijän työsuhteessa tulee noudattaa vähintään suomalaisia työsuhteen minimiehtoja.

Ulkomainen työntekijä (tyosuojelu.fi)

Ulkomaalaisella työntekijälläsi tulee olla työnteko-oikeus Suomessa koko työsuhteen keston ajan. Häntä koskevat samat työehdot, työturvallisuusvaatimukset ja lakisääteiset vakuutukset kuin suomalaisiakin.

Ulkomaalaisen työntekijän työsuhdeasiat (suomi.fi)

EURES (European Employment Services) on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja laadukas julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät kohtaavat helpommin koko Euroopan alueella. Rekrytoinnissa auttavat koulutetut ja eurooppalaiseen työnvälitykseen erikoistuneet EURES-asiantuntijat kaikissa EU- ja ETA-maissa. Ainutlaatuisen kattavaan verkostoon kuuluu noin 1 000 asiantuntijaa. EURES välittää vuosittain 50 000 työntekijää maasta toiseen. 

EURES-asiantuntijat:

  • tuntevat eurooppalaiset työmarkkinat ja toimivat linkkinä rekrytoinnissa,
  • auttavat löytämään sopivan kohdemaan Euroopassa ja käynnistämään rekrytoinnin,
  • avustavat messuille osallistumisessa ja markkinoivat yrityksen avoimia työpaikkoja,
  • järjestävät tarvittaessa rekrytointitilaisuuden kohdemaassa,
  • vastaavat työnhakijoiden tiedusteluihin,
  • tekevät tarvittaessa esivalinnan – työnantaja tekee aina lopullisen valinnan ja
  • neuvovat ulkomaisia työntekijöitä muuttoon ja suomalaiseen työelämään liittyvissä asioissa. 

Ota yhteyttä Lapin TE-toimiston EURES-asiantuntijoihin ensisijaisesti sähköpostitse: eures.lappi@te-toimisto.fi.

Lue lisää EURESista.

 

Work in Finland kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta on valtakunnallinen ja keskitetty palvelu, joka tarjoaa työnantajille yleistason neuvontaa kansainväliseen rekrytointiin ja työperäiseen maahanmuuttoon liittyen. 

Palvelu on avoinna ma–pe klo 9–15. Voit soittaa numeroon 0295 016 770 ja saada palvelua tai jättää puhelinpalveluun soittopyynnön. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen tyonantajaneuvonta@workinfinland.fi

Lue lisää Work in Finlandin nettisivuilta.

Work in Finland (workinfinland.com)

Lapin ELY-keskus hoitaa alueellisesti maahanmuuttoon, kotoutumiseen ja hyviin väestösuhteisiin liittyviä tehtäviä. Palveluitamme ovat mm. neuvonta ja ohjaus maahanmuuttoon, kotoutumiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyvissä asioissa.   

Maahanmuuttopäällikkö, Anne-Mari Suopajärvi, anne-mari.suopajarvi@ely-keskus.fi, p. 0295 037 129
Maahanmuuttoasiantuntija Nikola Pantchev, nikola.pantchev@ely-keskus.fi, p. 0295 039 666 

ELY-keskus tekee muun muassa alueellista ulkomaalaista työvoimaa koskevia työlupalinjauksia, toteuttaa alueellaan valtakunnallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa ja tukee yhteistyökumppaneitaan kansainvälisen työvoiman rekrytointiin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Palveluitamme ovat muun muassa työpaikkasuomi- ja ruotsi-koulutukset, rekrytointikoulutukset sekä sote- ja teknologiateollisuuden lähtömaakoulutukset. 

Maahanmuuttoasiantuntija, Jaana Tapalinen, jaana.tapalinen@ely-keskus.fi, p. 0295 037 078 
Johtava koulutusasiantuntija, Minna Uusihanni, minna.uusihanni@ely-keskus.fi, p. 0295 037 139 

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto pyrkii tarjoamaan yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen.  
 
Team Finland koordinaattori, Lea Marski, lea.marski@ely-keskus.fi p. 0295 037 090 

The content of this page was created by TE Services of Lapland. Cover photo is from the photo bank of TE Services of Lapland, photographer Nikola Pantchev.

Sivuston sisällöt on tuottanut Lapin TE-palvelut.