Työmarkkinatori osoittautui todella hyväksi rekrytointikanavaksi

News

Raahelaisen Jot-Rent Oy:n toimitusjohtaja Jari Riihijärven mukaan Työmarkkinatori on osoittautunut työnantajalle todella hyväksi rekrytointikanavaksi.

Kuva. Jari Riihijärvi kertoo yrityksen alkaneen hyödyntää rekrytoinnissaan yhä enemmän myös työnhakijaprofiileita.

”Teemme vuosittain useita työntekijähakuja ja työpaikkailmoituksia Työmarkkinatorille ja osaajia on löytynyt aina.”

Verkkopalvelun käyttö on Riihijärven mielestä työnantajalle yllättävän helppoa.

Päätoimialanaan työvoimaa Pohjois-Pohjanmaalla vuokraava perheyritys käyttää Työmarkkinatoria ensisijaisesti tekemällä sinne työpaikkailmoituksia.

Palvelupäällikkö Marko Salmela Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta kannustaa työnantajia kirjautumaan hyvin löydettyyn ja hyvää palautetta saaneeseen verkkopalveluun.

”Työmarkkinatori on maan ylivoimaisesti suurin, tunnetuin ja työnhakijoiden eniten käyttämä rekrytointisivusto, joten siellä ilmoitus saa kerralla laajimman näkyvyyden.”

Kirjautumalla järjestelmään työnantaja voi myös selailla työnhakijoita, jotka ovat jättäneet CV:nsä nähtäville.

”Työpaikkailmoitukseen voi tulla näistä hakijoista myös suoria ehdotuksia. Jatkuvasti taustalla kehittyvä tekoäly yhdistää koko ajan paremmin työpaikkoja ja työnhakijoita osaamisten perusteella.”

Työnhakijaprofiileista on hyötyä osaajia etsiessä

Riihijärvi toteaa Työmarkkinatorin soveltuvan yrityksen omaa työvoimarekisteriä täydentävänä palveluna mainiosti myös henkilöstövuokrausalalle.

”Työmarkkinatori on todella kätevä portaali, kun etsii työvoimaa. Oma työvoimarekisterimmekin on jo todella laaja, ja josta löytyy osaajia monelle alalle saman tien, mutta käytämme silti Työmarkkinatoria säännöllisesti.”

”Työnhakijaprofiilit olen hoksannut vasta ihan hiljattain, ja ne ovat kätevä portaali myös”, Riihijärvi jatkaa.

Työnhakijaprofiileissa mainitulla osaamisella onkin Salmelan mukaan työnvälityksessä yhä isompi merkitys, koska työelämä ja ammattinimikkeet sen mukana muuttuvat hurjaa vauhtia.

 

Kuva. Marko Salmela Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta toteaa Työmarkkinatorin yhdistävän koko ajan paremmin työpaikkoja ja työnhakijoita osaamisten perusteella.

Torilla tavataan myös ensi vuonna

Salmela kertoo, että työpaikat saadaan suoraan näkymään Työmarkkinatorilla myös yritysten omien rekrytointijärjestelmien kautta.

”Tätä hyödyntävät erityisesti julkinen sektori ja henkilöstövuokrausalan yritykset. Näin ilmoitukset saavat laajempaa näkyvyyttä nopealla aikataululla, joka varsinkin henkilöstövuokrauksessa on usein merkittävä tekijä.”

Työmarkkinatori jatkaa ja kehittyy valtakunnallisena järjestelmänä edelleen vuodenvaihteen jälkeenkin, kun TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle.

”Moni varmasti yllättyy, kuinka paljon sivustolta löytyy työelämään liittyvää asiaa sekä linkkejä eri toimijoiden palveluihin”, Salmela muistuttaa.


Työmarkkinatori kehittyy