Kom ihåg att publicera din jobbsökningsprofil

Nyheter

Har året börjat utan ett jobb? Har du redan skapat en jobbsökningsprofil på Jobbmarknaden, men ännu inte publicerat den? Nu är det dags att publicera profilen och öka möjligheterna att hitta ett lämpligt jobb.

Publiceringen av jobbsökningsprofilen förbättrar dina möjligheter att få jobb, eftersom arbetsgivare som loggar in på Jobbmarknaden får rekommendationer om potentiella arbetstagare utifrån de arbetssökandes profiler. Profilen måste dock vara publicerad för att den ska vara synlig som förslag för arbetsgivarna.

Om du vill att de arbetsgivare som använder Jobbmarknaden ska se din profil på sin rekommendationslista och kontakta dig, ska du publicera din profil under "Förhandsgranska och publicera". Följ med din e-post, eftersom det är dit arbetsgivarna skickar sina kontaktförfrågningar. Dessutom kan arbetsgivarna bläddra igenom de publicerade jobbsökningsprofilerna med hjälp av olika sökord. Observera att den publicerade profilen är anonym och innehåller inga personuppgifter om du inte själv lägger till exempelvis länkar till dina sociala medier i din presentationstext.

När du publicerar en profil fastställer du också en publiceringstid för den som kan vara högst sex månader. Publicerade jobbsökningsprofiler försvinner alltså efter sex månader. Om du tidigare har publicerat din jobbsökningsprofil och vill att arbetsgivarna också i fortsättningen ska hitta den utgående från förslag på platsannonser eller när de bläddrar genom arbetssökanden, kontrollera publiceringstidpunkten för din profil och säkerställ att din profil fortfarande är synlig för arbetsgivare.

Läs mer