Användningen av Suomi.fi-meddelanden utvidgas på Jobbmarknaden

Nyheter

I AN-tjänsternas e-tjänster på Jobbmarknaden som förnyas i oktober kan du sköta ärenden som gäller bland annat inledande av jobbsökning, utkomstskydd för arbetslösa och kontakter. Om du använder Suomi.fi-meddelanden får du i fortsättningen information om till exempel arbetskraftspolitiska utlåtanden och begäran om utredning via Suomi.fi-meddelanden.

Med hjälp av Suomi.fi-meddelanden blir informationsgången snabbare

När du tar i bruk Suomi.fi-meddelanden får du snabbare information om AN-tjänsternas beslut och åtgärder som behövs. Observera att när du beställer meddelandetjänsten så kan du med samma godkännande också få andra myndighetsorganisationers meddelanden elektroniskt.

I störningssituationer där meddelandena inte kan skickas elektroniskt skickas de som papperspost. Detta för att säkerställa att du får meddelandet även i situationer där det förekommer fel i datasystemen.

Ibruktagande av Suomi.fi-meddelanden

När du tar i bruk Suomi.fi-meddelanden behöver du

  • din personbeteckning,
  • ett verktyg för stark autentisering (bankkoder, mobilcertifikat eller certifikatkort),
  • en fungerande e-postadress som du följer regelbundet och
  • möjligheten att under ibruktagandet kolla e-posten dit bekräftelsemeddelandet om ibruktagandet skickas.

Vänligen använd en e-postadress som du läser regelbundet för Suomi.fi-meddelanden och inte till exempel familjens gemensamma delade e-postadress. Om du behöver byta e-postadress senare kan du göra det i meddelandeinställningarna.

Mer information