TE-palvelut siirtyvät kunnille – mistä uudistuksessa on kyse?

Nyheter

TE-palveluiden järjestämisvastuu muuttuu 1.1.2025 alkaen (laki työvoimapalveluiden järjestämisestä 380/2023) ja palvelujen järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille.

Syksyinen maisemakuva miehestä (oletettu), joka seisoo korkean kallion päällä katselemassa horisonttiin. Miehen lisäksi kuvassa näkyy etäällä alhaalla vesialue ja ruskan värisiä puita sekä kaistale sinistä taivasta.

Palvelujen sisällöt voivat uudistua, mutta lakisääteisiin palveluihin ja niihin liittyviin oikeuksiin ja velvollisuuksiin, ei pääsääntöisesti tule muutoksia.

Uudistuksen tavoitteena on toteuttaa palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työnhakijoiden nopeaa työllistymistä, ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saavutettavuutta, vaikuttavuutta sekä monipuolisuutta.

TE-palvelut jatkavat nykyisellä tavalla 31.12.2024 asti. Muutos ei edellytä juuri nyt TE-toimiston asiakkailta erityisiä toimenpiteitä. Lisätietoa Kaakkois-Suomen TE-toimiston verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavilta tunnisteella @tepalvelutkas. Seuraa myös oman kuntasi tiedotuskanavia. 

Aiheesta muualla

TE-palvelut siirtyvät valtiolta kunnille (te-palvelut.fi)