Nytt på Jobbmarknaden: Förnyad Yrkesinfo och stöd för karriärplanering

Nyheter

Vi förnyade Jobbmarknadens avsnitt Yrkesinfo under våren 2024. Vi har gjort förbättringar i presentationerna av yrkesområdena och innehållet i yrkesbeskrivningarna. Dessutom har vi publicerat nya videor om karriärplaneringsfärdigheter.

Presentationerna av yrkesområdena i avsnittet Yrkesinfo har komprimerats och de har förnyats både till utseende och till innehåll. Du hittar yrken inom branschen och de senaste yrkesintervjuerna på respektive yrkesområdes egen sida. Vi publicerar nya intervjuer varje månad och endast 2023 publicerades över 80 nya intervjuer.

Yrkesbeskrivningarna har kompletterats med löneuppgifter från Statistikcentralens lönestrukturstatistik, som har gjorts enligt Statistikcentralens yrkesklassificering (AML 2010). Klassificeringarna lyckas inte alltid beskriva arbetslivet fullständigt, så löneuppgifterna är riktgivande. Lönerna kan variera mycket inom yrket.

Yrkesinfo

Videor som stöd för karriärfunderingar

Förmågan att planera sin egen framtid och karriärväg hör till yrkesvalet. När du funderar på din egen situation lönar det sig att tänka på vilka möjligheter och vilken kompetens du har. Bekanta dig med våra videor som hjälper dig att få en bättre bild av riktningen för din karriär.