Nytt på Jobbmarknaden: Arbetsgivare och företagare kan spara jobbsökningsprofiler

Nyheter

Vi har lagt till möjligheten för arbetsgivare och företagare på Jobbmarknaden, att spara och granska jobbsökningsprofiler i ett senare skede. Dessutom har vi underlättat och tydliggjort byte av roll och inloggning samt genomfört tillgänglighetsförbättringar på Jobbmarknaden.

När du är inloggad på Jobbmarknaden som arbetsgivare eller företagare, kan du nu markera användarnas jobbsökningsprofiler för senare granskning. Du kan bläddra bland möjliga arbetstagare i avsnittet Sök arbetstagare på dina egna sidor och lägga till och spara jobbsökningsprofilen genom att klicka på Lägg till-knappen bredvid hjärtsymbolen i jobbsökningsprofilen. De sparade jobbsökningsprofilerna finns på fliken Sparade jobbsökningsprofiler i avsnittet Sök arbetstagare. Jobbsökningsprofilen syns bland de sparade så länge den är publicerad eller tills du själv tar bort den från sparade profiler.

Jobbmarknaden utnyttjar funktioner som möjliggör matchning, vilket ger arbetsgivare och företagare händigare verktyg för att hitta nya lämpliga arbetstagare. När du har publicerat en arbetsplatsannons ser du jobbsökningsprofiler som bedömts vara lämpliga baserat på matchningen. Du får bästa möjliga nytta av sökningen efter en arbetstagare om du har publicerat en jobbannons på Jobbmarknaden.

Vi har även gjort små ändringar på Jobbmarknaden som gör rollbyte och inloggning för alla inloggade användare enklare och tydligare. Dessutom har vi gjort tillgänglighetsförbättringar.

Så här fungerar matchningen