Rekrytering

Det finns många sätt att hitta nya arbetstagare. På Jobbmarknaden berättar vi vad du som arbetsgivare bör beakta då du anställer någon till ditt företag eller ditt hushåll.

På Jobbmarknaden hjälper vi dig att hitta en ny arbetstagare. I den här sektionen hittar du information om på vilka olika sätt du kan sysselsätta eller hur du kan hitta en ny arbetstagare i Finland eller utomlands.  

Som arbetsgivare kan du skapa en platsannons på Jobbmarknaden och få förslag på lämpliga arbetstagare. Du kan också bläddra bland profilerna för de arbetssökande som använder vår tjänst.

Om du ska anställa din första arbetstagare och bli arbetsgivare, bekanta dig också med vår sektionen Att vara arbetsgivare.

  • Behöver du en ny arbetstagare till din personal? När du söker på en specialist som är lämplig för en ledig tjänst kan du använda dina egna nätverk, olika jobbsökningswebbplatser, sociala medier eller en offentlig arbetskraftstjänst.

  • Om du vill ha internationell kompetens i ditt företag och det inte finns någon lämplig kandidat i Finland, lönar det sig att söka efter arbetstagare eller praktikanter utomlands. Det är dock viktigt att komma ihåg att du kan behöva ett speciellt tillstånd för att anställa en utländsk arbetstagare.   

  • Sätten att arbeta förändras. Numera har du olika alternativ och möjligheter att få olika uppgifter gjorda i din organisation.

TE-live

TE-live är en banbrytande jobbintervju online. Som arbetsgivare får du möjligheten att berätta för arbetssökande, varför just ni är det rätta alternativet. Kontakta TE-live i ditt område.

Boka din intervju

Uppdaterad: