Rekrytointi

Uuden työntekijän löytämiseen on saatavilla monenlaista apua. Työmarkkinatorilla kerromme, mitä sinun tulisi työnantajana huomioida, kun palkkaat tekijän yritykseesi tai kotitalouteesi.

Työmarkkinatorilla autamme sinua uuden työntekijän löytämisessä. Tästä osiosta löydät tietoa, millä eri tavoin voit työllistää tai miten voit löytää uuden työntekijän Suomesta tai ulkomailta.

Työnantajana voit luoda Työmarkkinatorille työpaikkailmoituksen ja saada ehdotuksia sopivista työntekijöistä. Voit myös selata palveluamme käyttävien työnhakijoiden profiileja.

Jos olet palkkaamassa ensimmäistä työntekijääsi ja ryhtymässä työnantajaksi, tutustu myös Työnantajuus-osioon.

  • Tarvitsetko työyhteisöösi uuden työntekijän? Kun etsit avoimeen tehtävään sopivaa osaajaa, voit hyödyntää omia verkostojasi, erilaisia työnhakusivustoja, sosiaalista mediaa tai julkisia työvoimapalveluita.

  • Jos haluat yritykseesi kansainvälistä osaamista, eikä Suomesta löydy sopivaa tekijää, kannattaa etsiä työntekijää tai harjoittelijaa ulkomailta. On kuitenkin tärkeä muistaa, että voit tarvita erillisen luvan ulkomaalaisen tekijän palkkaamiseen.

  • Onko sinulla tarjolla työtehtävä, johon tarvittava osaaminen on harvinaista tai muuten erityislaatuista?

  • Työn tekemisen tavat muuttuvat. Nykyään sinulla on erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia saada organisaatiosi erilaiset työtehtävät tehdyksi.

TE-live työnantajille

TE-live on työnantajien ja työnhakijoiden kanava. Lähetyksessä työnantajana pääset kertomaan työnhakijoille, miksi juuri teille kannattaa tulla töihin. Tämä on helppoa.

Varaa lähetys tästä

Päivitetty: