Etelä-Hämeen työllisyysalue on tavannut ahkerasti työnhakija-asiakkaita
- Regionala nyheter
- Nyheter
Etelä-Hämeen työllisyysalue on tavannut ahkerasti työnhakija-asiakkaitaan ensimmäisten toimintakuukausiensa aikana. Työllisyysalue pyrkii vastaamaan heikkoon työllisyystilanteeseen muun muassa uusilla palveluilla, kuten aloittavien yrittäjien valmennuksilla.

Etelä-Hämeen työllisyysalue eli EHTA tapaa työnhakijoita kasvotusten ahkerammin kuin suurin osa muista työllisyysalueista. Etelä-Hämeen työllisyysalue on yksi kuudesta työllisyysalueesta, jotka järjestivät eniten kasvokkaisia työnhakukeskusteluja asiakkaidensa kanssa tammi-huhtikuussa 2025.
– Järjestimme kasvokkaisina tapaamisina 62 prosenttia työnhakijoiden alkuhaastatteluista ja 67 prosenttia työnhakukeskusteluista tammi-huhtikuussa 2025, kun koko maassa järjestettiin kasvokkaisina tapaamisina keskimäärin 40,8 prosenttia työnhakukeskusteluista. Nämä luvut kertovat siitä, että olemme onnistuneet tuomaan palvelumme lähelle asiakkaitamme heti toimintamme alusta alkaen, kertoo työllisyysjohtaja Pekka Voutilainen Etelä-Hämeen työllisyysalueelta.
Tiedot käyvät ilmi KEHA-keskuksen vastikään julkaisemista katsauksista. Työllisyysalueet aloittivat toimintansa vuoden 2025 alussa, kun työ- ja elinkeinopalvelut siirtyivät valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kuntien tehtäväksi. Työllisyysalueita on yhteensä 45.
Kasvokkaisten tapaamisten runsautta selittää muun muassa se, että Etelä-Hämeen työllisyysalueella on toimipiste jokaisessa toimialueensa kunnassa: Riihimäellä, Janakkalassa, Hausjärvellä ja Lopella. Lisäksi työllisyysalue pitää lähitapaamisia tärkeinä tehokkaan palvelun kannalta:
– Pyrimme aina tapaamaan asiakkaat ennemmin kasvotusten kuin etäyhteydellä, ja koko henkilöstömme on sitoutunut tähän tavoitteeseen. Lähitapaamisessa saamme asiakkaan työnhaun sujuvasti käyntiin ja voimme auttaa asiakkaan työllistymisessä parhaiten, selittää työllisyysjohtaja Voutilainen.
Tavoitteena on tarjota onnistuneita asiakaskokemuksia
Etelä-Hämeen työllisyysalue uskoo, että lähitapaamiset vaikuttavat asiakastyytyväisyyteen myönteisemmin kuin etätapaamiset. KEHA-keskuksen laatiman osavuosikatsauksen mukaan Etelä-Hämeen työllisyysalueen asiakastyytyväisyys oli helmi-huhtikuussa 2025 samalla tasolla kuin koko maassa keskimäärin. Alkuvuoden ajan koko maan keskiarvo on ollut 3,7 asteikolla 1–5. Etelä-Hämeen työllisyysalueen asiakastyytyväisyyden keskiarvo oli helmikuussa ja huhtikuussa 3,8 ja maaliskuussa 3,7.
– Yksi strategisista tavoitteistamme on tarjota onnistuneita asiakaskokemuksia. Tästä syystä aiomme jatkossakin tavata asiakkaamme kasvokkain mahdollisimman usein ja kasvattaa myös asiakastyytyväisyyttä, kertoo työllisyysjohtaja Voutilainen.
EHTA tekee osansa työllisyystilanteen parantamiseksi
Tammi-huhtikuussa 2025 Etelä-Hämeen työllisyysalueen toimialueella työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut vuoden takaiseen verrattuna nopeammin kuin koko maassa keskimäärin. EHTA on asiasta huolissaan ja pyrkii omalta osaltaan vähentämään työttömien määrää. Työllisyysalue muun muassa kartoittaa aktiivisesti yritysten piilotyöpaikkoja. Heikon työmarkkinatilanteen vallitessa moni työnhakija harkitsee itsensä työllistämistä yrittäjänä, ja työllisyysalue pyrkii tukemaan aloittavia yrittäjiä esimerkiksi valmennuksilla. Lisäksi suunnitelmissa on aloittaa ensi syksynä ja alkuvuonna 2026 useita muitakin palveluja, joiden avulla työnhakijoilla on paremmat mahdollisuudet työllistyä.
– Strategisiin tavoitteisiimme kuuluu myös se, että alueemme työllisyyskehitys on myönteistä. Nykyiset työttömyysluvut eivät siihen viittaa, joten meillä on kovasti aihetta ja myös tahtoa tehostaa omaa työllisyyttä edistävää toimintaamme, kertoo työllisyysjohtaja Voutilainen.
Etelä-Hämeen työllisyysalue odottaa myös innolla sitä, että sen jäsenkunnat aloittavat yhteisen seudullisen elinkeinoyhteistyön vuoden 2026 alussa. Yhteistyön tavoitteena on toteuttaa seudulle vuosittain kaksi merkittävää investointia ja luoda tuhat uutta työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä.
Lue aiheeseen liittyvät uutiset
- Södra Tavastland sysselsättningsområde
- Hausjärvi
- Janakkala
- Loppi
- Riihimäki