Maakunnan työ- ja koulutusmahdollisuudet isosti esillä Seinäjoki Areenassa

Nyheter

Meirän Rekry järjestetään ke 17.1.2024 klo 14–18 Seinäjoki Areenan A-hallissa. Luvassa on jälleen kohtaamisia, verkostoitumista, oheisohjelmaa sekä vinkkejä ja erilaisia palveluita työnhaun tueksi. Opinlakeus-messut järjestetään ke 17.– to 18.1.2024 Seinäjoki Areenan B-hallissa. Messuilla katse on kohti tulevaisuutta ja teemanakin tällä kertaa Tulevaisuus ei tapahdu, se tehdään.

Tammikuiseksi perinteeksi muodostuneet Opinlakeus-messut sekä Meirän Rekry -rekrytointitapahtuma tekevät tiivistä yhteistyötä tulevissa tapahtumissa. Yhteistyön myötä molempiin tapahtumiin odotetaan ennätysyleisöä. Opinlakeus-messut ovat alueen suurin hakijatapahtuma ja Meirän Rekry puolestaan maakunnan suurin rekrytointitapahtuma. Vierailemalla molemmissa tapahtumissa kävijät saavat varsin kattavan käsityksen maakunnan työ- ja opiskelumahdollisuuksista sekä käytännön vinkkejä ja rohkeutta omaan ammattivalintaan ja urasuunnitteluun.

Meirän Rekryssä kohtaamisia, verkostoitumista sekä palveluita työnhaun tueksi


Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston järjestämä Meirän Rekry on vakiinnuttanut paikkansa maakunnan suurimpana rekrytointitapahtumana. Tapahtumassa työnhakijoiden ja työnantajien kohtaaminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja vuorovaikutus käy matalalla kynnyksellä. Mukana Meirän Rekryssä on työnantajia kattavasti eri aloilta ja tarjolla on sekä vakituisia että määräaikaisia työsuhteita ja kausitöitä niin osa-aikaisena kuin kokoaikaisena. Avoimia työtehtäviä on tällä hetkellä tarjolla lähes 2500. Tapahtuma on sekä työnantajille että työnhakijoille kokonaan maksuton.

Meirän Rekryn messuvierailla on jälleen mahdollisuus osallistua maksuttomaan CV-kuvaukseen ja CV-pajaan, joten työnhakuasiakirjojen päivittäminen onnistuu messuilla näppärästi. Lisäksi luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja tekoälystä ja alanvaihdosta sekä vuoden 2023 esimerkillinen eteläpohjalainen työnantaja -tunnustuksen julkistaminen. Esimerkillinen työantaja -tunnustuksen tulevat jakamaan Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin toimitusjohtaja Tomi Kohtanen sekä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi.

Opinlakeudesta vinkkejä ja vastauksia opintoihin sekä jatko- ja täydennyskoulutuksiin


Opinlakeus oppilaitosverkoston järjestämät Opinlakeus-messut tarjoavat sekä perusasteelta toiselle asteelle siirtyville nuorille että jatko-opiskelupaikkaa etsiville nuorille ja aikuisille erinomaisen mahdollisuuden tutustua erilaisiin koulutusvaihtoehtoihin. Messuilla voi kohdata lähes kaikki Etelä-Pohjanmaan koulutuksenjärjestäjät sekä useita oppilaitoksia, ammattikorkeakouluja ja yliopistoja ympäri Suomen.  

Opinlakeuden esiintymislavalla on ohjelmaa sekä keskiviikkona että torstaina. Luvassa on kiinnostavia puheenvuoroja mm. tekoälystä ja työssä jaksamisesta sekä erilaisia uratarinoita ja eri oppilaitosten opiskelijoiden musiikki- ja tanssiesityksiä. Opiskelijoiden osaaminen pääsee monipuolisesti esille myös messujen ennakkojärjestelyissä ja messupäivien toteutuksessa. Opinlakeudessa nähdään myös Puhetaitokilpailu 2024 finaali sekä Taitaja9 aluekilpailu, josta kaksi parasta joukkuetta jatkaa valtakunnalliseen Taitaja9-finaaliin.

Aiheesta muualla

Meirän Rekryn ajantasaisen näytteilleasettajaluettelon sekä messuohjelman voit tarkistaa Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterista tai Facebookista:

Opinlakeus-messujen messuinfon ja ohjelman löydät Opinlakeuden verkkosivuilta tai Facebookista:


Yhteyshenkilöt

Opinlakeus

Erika Perander
Opinlakeus verkostokoordinaattori
erika.perander@sedu.fi
p. 040 680 7271

Meirän Rekry

Mila Salonen
asiantuntija, kumppanuus- ja kehittämispalvelut
p. 0295 046 391
tai
Heli Peltoniemi
viestintäasiantuntija
p. 0295 046 610
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi