Oppisopimus vaihtoehtona aikuiskoulutustuelle

Nyheter

Aikuiskoulutustuen loppuminen huolestuttaa monia. Se ei kuitenkaan ole aikuisopiskelun loppu, sillä vaihtoehtoja alanvaihtoon ja osaamisen kehittämiseen on edelleen. Oppisopimus on tähän yksi loistava vaihtoehto. Ehdota rohkeasti oppisopimusta, kun haet työpaikkaa tai jos olet jo töissä, ehdota opiskelua oppisopimuksella palkkatyön ohessa.

Hymyilevä nainen ja hymyilevä mies istuvat pöydän äärellä kannettava tietokone välissään ja katsovat toisiaan.

Turun AKK on lanseerannut Helpon oppisopimuksen, jossa kaikki oppisopimukseen liittyvät asiat hoituvat helposti, joustavasti ja ennen kaikkea sähköisesti Turun AKK:n omassa oppisopimustoimistossa. 

Mikä on oppisopimus?

Käytännössä oppisopimus tarkoittaa sitä, että sinulla on työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa. Työsuhteen oheen, sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa kartoitetaan nykyinen osaamisesi ja suunnitellaan mitä osaamista lähdetään kehittämään työtehtäviesi perusteella. Mukana prosessissa on lisäksesi työnantaja ja Turun AKK:n oppisopimustoimiston edustaja.
Oppiminen tapahtuu pääasiallisesti työpaikalla, tavoitteena olevan tutkinnon tai tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia vastaavissa työtehtävissä. Tukenasi on työpaikkaohjaaja, joka varmistaa, että saat tehdä opiskelemasi tutkinnon mukaisia työtehtäviä.
Oppimista täydennetään tarvittaessa Turun AKK:ssa etä- tai lähiopetuksella. Tämän lisäksi teet itsenäisesti oppimistehtäviä. Oppisopimuksen kesto voi olla kuukausista pariin vuoteen, riippuen mitä on tavoitteena suorittaa.
Mikä parasta, saat oppisopimuksen ajalta työkokemusta ja työehtosopimuksen mukaista palkkaa! Työnantaja päättää, maksetaanko sinulle palkkaa myös koulupäiviltä. Jos palkkaa ei makseta, sinun on mahdollista hakea päivärahaa. Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle pääosin maksutonta – tämä kannattaa vielä tarkistaa oppisopimustoimistosta.

Mistä liikkeelle?

-    Tutustu Turun AKK:n koulutustarjontaan ja pohdi mikä koulutus olisi sinulle sopiva. Kaikkia valikoimassa olevia tutkintoja voi suorittaa myös oppisopimuksella. Jos et ole varma mikä koulutus sinulle sopii, ota yhteyttä oppisopimustoimistoomme.
-    Ehdota oppisopimusta työnantajalle.
-    Täyttäkää yhdessä hakulomake oppisopimuksesta Turun AKK:n nettisivuilla tai ottakaa yhteyttä. oppisopimustoimistoomme.
-    Oppisopimustoimiston edustaja ottaa sinuun yhteyttä ja sovitte jatkosta.

Mistä löydän oppisopimuspaikan?

-    Pohdi missä yrityksessä ja millaisissa tehtävissä haluaisit työskennellä?
-    Ota rohkeasti yhteyttä yritykseen ja kysy mahdollisuutta oppisopimukseen.
-    Voit ottaa yhteyttä Turun AKK:n oppisopimustoimistoon ja kysyä vinkkejä paikan löytämiseen.

Yhteystiedot

Turun AKK:n oppisopimustoimisto, puh. 040 714 1885, oppisopimus@turunakk.fi

Aiheesta muualla

Oppisopimuskoulutus (turunakk.fi)