Slaktare
En slaktare arbetar i ett slakteri där hen avlivar slaktdjur och hanterar slaktkroppar. I arbetet krävs kännedom om djurets anatomi, hantverksskicklighet, god fysisk kondition samt kännedom om hygienbestämmelser.
Teurastamot.
Teurastustyö vaatii hyviä kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta. Ammatissa tarvitaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä yhteistyötaitoja.
Teurastamotyö on seisomatyötä joko paikallaan tai liikkuen, osittain myös kumarassa asennossa tapahtuvaa, joten työssä edellytetään hyvää terveyttä yleiskuntoa. Koska työ tapahtuu oloissa, joissa lämmönvaihtelut saattavat olla suuria, taipumusta reumatismiin tai vilustumissairauksiin ei saisi esiintyä.
Työntekijän tulee ymmärtää hygienian merkitys elintarvikealalla.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon (lihatuotteiden valmistaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, elintarviketeollisuuden ammattitutkinto ja elintarvikealan erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Alalle aikovalta vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä ja hygieniapassi.
Medianlön
3333 €/m
Privata sektorn
3333 €/m
Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.