Teurastaja
Teurastajat työskentelevät teurastamoissa, joissa he lopettavat teuraseläimiä ja käsittelevät ruhoja. Työssä vaaditaan kädentaitoja, fyysistä kuntoa sekä hygieniasäädösten tuntemusta.
Teurastamot.
Teurastustyö vaatii hyviä kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta. Ammatissa tarvitaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä yhteistyötaitoja.
Teurastamotyö on seisomatyötä joko paikallaan tai liikkuen, osittain myös kumarassa asennossa tapahtuvaa, joten työssä edellytetään hyvää terveyttä yleiskuntoa. Koska työ tapahtuu oloissa, joissa lämmönvaihtelut saattavat olla suuria, taipumusta reumatismiin tai vilustumissairauksiin ei saisi esiintyä.
Työntekijän tulee ymmärtää hygienian merkitys elintarvikealalla.
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon (lihatuotteiden valmistaja). Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, elintarviketeollisuuden ammattitutkinto ja elintarvikealan erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Alalle aikovalta vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä ja hygieniapassi.
Mediaanipalkka
3333 €/kk
Yksityinen sektori
3333 €/kk
Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.