Salon kaupungin työllisyyspalvelut kutsuu kotoutumisohjelman työpajoihin

Nyheter

Salon kaupungin uuden kotoutumisohjelman laadintaa jatketaan yhteiskehittämisen työpajoissa. Ensisijaisesti maahanmuuttajille suunnatut työpajat järjestetään keskiviikkona 25.9.2024.

Salon kaupungin maahanmuuttajapalveluiden neljä työntekijää pöydän ääressä kabinetti Tuomessa Salon kaupungintalolla. Pöydällä on esitteitä. Yksi henkilöistä seisoo ja pitää esitettä kädessään. Muut kolme henkilöä istuvat ja hymyilevät.

Saman sisältöiset työpajat järjestetään keskiviikkona 25.9. seuraavasti:

  • klo 10-11.30 Waltissa, neuvottelutila Kipinä (Salorankatu 5-7, Salo)
  • klo 16.30-18 Salon kaupungintalolla, kabinetti Tuomi (Tehdaskatu 2)

Työpajoissa aiheena on muun muassa monikielisen yhteiskuntaorientaation järjestäminen, ohjaus- ja neuvontapalvelut sekä monialainen kotoutumisohjelma. Pajoissa puhutaan useaa eri kieltä: englantia, ukrainaa, venäjää, saksaa, farsia, daria, pastua ja japania. Tarvittaessa käytetään myös tulkkia.


Kotoutumisohjelmasta säädetään laissa

1.1.2025 alkaen kunnilla on kokonaisvastuu kotoutumisen edistämisestä.

Kotoutumisohjelma on kotoutumisen alkuvaiheen palvelukokonaisuus. Uutta kotoutumisohjelmaa vastaavaa kokonaisuutta ei ole ollut aikaisemmin kotoutumislaissa. Kunnan tulee laatia kotoutumisohjelman palvelukokonaisuudesta asiakirja, jossa kuvataan kotoutumisen alkuvaiheen palvelut, palveluiden vastuutahot sekä palveluihin liittyvä yhteistyö muiden toimijoiden kanssa.

Uuden kotoutumisohjelman tekoon tulee osallistumaan eri toimijoita kuten tulevan työllisyysalueen kunnat Somero, Marttila ja Koski Tl, Salon kaupungin kaupungin eri toimialat, viranomaisten työryhmä sekä Salon maahanmuuttajaneuvosto.


Lisätiedot

Maahanmuuttokoordinaattori Marina Mgvdeladze
050 433 5106
marina.mgvdeladze@salo.fi
 

Aiheesta muualla