TE-palvelut siirtyvät osaksi kunnan palveluja

Nyheter

Työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. Asiakkaat, palvelut ja henkilöstö siirtyvät mukana. Kyseessä on valtakunnallinen TE-palvelut 2024-uudistus.

Nainen katsoo hymyillen kohti, taustalla matkakeskus, auringonvaloa.

Työvoimapalvelujen siirto kuntiin tuo palvelut lähemmäksi henkilö- ja työnantaja-asiakkaita. Oma kunta tuntee asukkaansa ja paikallisen elinkeinoelämän, sekä tietää heidän tarpeensa parhaiten. Uudistuksella haetaan työllistymisen tehostumista, kun työllisyyspalvelut, kunnan koulutuspalvelut ja elinkeinopalvelut ovat kaikki saman järjestäjän vastuulla. Jatkossa kaikissa työllisyyspalveluissa voi kääntyä oman kunnan puoleen.

”Meille on tärkeää, että asiakkaille tarjottavat työvoimapalvelut jatkuvat mahdollisimman sujuvasti vuoden vaihteessa. Palveluiden siirtyessä asiakkuus jatkuu automaattisesti, eikä asiakkailta vaadita mitään toimenpiteitä siihen liittyen.”
kertoo työllisyysjohtaja Pirjo Oksanen.

Asiakkaiden kannalta monet käytännönasiat, kuten asiointikanavat, eivät juuri muutu, vaan täydentyvät uudistuksen myötä. Työnhakijaksi ilmoittautuminen tapahtuu jatkossakin osoitteessa tyomarkkinatori.fi. Työnhakijoita sekä työnantajia palvellaan vuoden 2025 alusta monikanavaisesti puhelimitse, etäyhteydellä, verkossa sekä lähipalveluna Kuopiossa osoitteessa Asemakatu 7. Lisäksi palvelemme ajanvarauksella Nilsiässä, Juankoskella sekä Maaningalla.

Tulevaisuudessa on tärkeää, että entistä vahvemmin turvataan työn ja tekijän kohtaaminen. Tätä tukee työnhakija-asiakkaiden osaamis- ja ammattitaitokartoitus, jossa asiakkaalla on mahdollisuus avata laajasti omaa osaamistaan. ForeAmmatti -palvelu mahdollistaa myös työmarkkinatietouden hyödyntämisen työnhaussa. 

Tiivis yhteistyö eri toimijoiden välillä vahvistaa kuntien elinvoimaa, tehostaa työllistymistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Parhaillaan rakennetaan laajaa palvelukokonaisuutta, jossa kuntien sekä eri toimijoiden tarjoamat palvelut tukevat yhdessä työn ja tekijän kohtaamista.

Pohjois-Savoon muodostuu kolme työllisyysaluetta: Ylä-Savon-, Keski-Savon- ja Kuopion työllisyysalueet. Kuopiolaisena sinua palvellaan Kuopion työllisyysalueella.

Lue lisää

TE-palvelu 2024-uudistus (kuopio.fi)

ForeAmmatin tunnukset kuopiolaiselle (kuopio.fi)