Vastaa asiakaskyselyyn ja vaikuta Rovaseudun työllisyyspalveluihin

Nyheter

TE-palvelut siirtyvät valtiolta kuntien järjestettäväksi 1.1.2025 alkaen. Tulevien palvelujen suunnittelun tueksi Rovaniemen ja Ranuan asukkailta pyydetään nyt kokemuksia työvoima- ja työllisyyspalveluista.

Rovaniemen Jätkänkynttilä-silta ja Ranuan symboli hilla vieretysten.

TE-palvelut siirtyvät valtiolta kuntien järjestettäväksi 1.1.2025 alkaen. Uudistuksessa Suomeen syntyy uusi malli, jossa kunnat tai kuntien muodostamat työllisyysalueet vastaavat työvoimapalveluista. Uudistuksen tavoitteena on tuoda palvelut lähelle kuntalaisia ja edistää työnhakijoiden työllistymistä aiempaa tehokkaammin. Palvelut kuuluvat jatkossa kuntien peruspalveluvalikoimaan esimerkiksi varhaiskasvatuksen, koulujen ja kirjastojen ohella. 

Tammikuusta lähtien Rovaniemi ja Ranua muodostavat Rovaseudun työllisyysalueen, joka vastaa yhdessä työvoimapalveluista. Uudistuksen valmistelijat haluavat kuulla rovaniemeläisten ja ranualaisten näkemyksiä ja kokemuksia työvoima- ja työllisyyspalveluista, ja kokemuksia kerätään nyt kaikille kuntalaisille avoimen kyselyn avulla. 

Kyselyn vastauksia hyödynnetään tulevan työllisyysalueen palvelujen ja niiden viestinnän suunnittelussa. Kyselyyn voivat vastata niin työnhakijat, opiskelijat, yrittäjät, työnantajat kuin kaikki muutkin rovaniemeläiset ja ranualaiset. Kyselyyn vastatakseen ei tarvitse olla TE-palvelujen tai kuntakokeilun asiakkaana. Kaikki näkemykset ja kokemukset ovat arvokkaita!

Kysely on avoinna 2.9.-30.9.2024.

Aiheesta muualla