Jobbsökning 

Jobbsökning kräver aktivitet och initiativ. Du kan och bör utveckla dina färdigheter i att söka jobb. På Jobbmarknaden kan du bekanta dig med tips och regler för jobbsökning och skapa en egen profil för att få arbetsplatsrekommendationer.

Jobbmarknaden hjälper dig att söka jobb 

När du loggar in på Jobbmarknaden och skapar en jobbsökningsprofil får du förslag på lediga arbetsplatser utifrån din erfarenhet och ditt kunnande. Du kan logga in på Jobbmarknaden till exempel med nätbankskoder eller mobilcertifikat. Det är avgiftsfritt att använda Jobbmarknaden. 

Arbetsgivare kan bläddra bland jobbsökningsprofilerna som användarna har publicerat och hitta lämpliga arbetstagare. Du kan själv bestämma vilka uppgifter som publiceras så att arbetsgivare kan se dem. Kom också ihåg att upprätthålla din profil och att lägga till kompetens som du får via dina hobbyer och förtroendeuppdrag.

Den kundservicemodellen för arbetssökande har tagits i bruk vid arbets- och näringsbyråerna och i kommunförsöken. Målet är att arbetssökande ska sysselsättas så snabbt som möjligt. För att främja sysselsättningen ordnas en inledande intervju och jobbsökarsamtal för den arbetssökande.

Jobba utomlands

Om du vill hitta ett jobb utomlands och behöver information om att söka jobb utomlands, bekanta dig med sektionen Internationalitet. 

Läs mer

På ett video-CV kan du presentera dig på ett mångsidigt sätt

Ett video-CV, som har blivit allmännare under de senaste åren är ett mångsidigare sätt att presentera sig själv och sitt kunnande för arbetsgivaren jämfört med ett traditionellt CV. Spara tipsen för ett lyckat CV. 

Läs mera

Denna webbplats är en del av Europeiska kommissionens portal Your Europe. Hittade du det du sökte? Ge respons! (europa.eu)

Uppdaterad: