Jobbsökning 

Jobbsökning kräver aktivitet och initiativ. Du kan och bör utveckla dina färdigheter i att söka jobb. På Jobbmarknad kan du bekanta dig med tips och regler för jobbsökning och skapa en egen profil för att få arbetsplatsrekommendationer.

Den nya kundservicemodellen för arbetssökande har tagits i bruk vid arbets- och näringsbyråerna och i kommunförsöken 2.5.2022. Som arbetssökande får du intensivt stöd redan från början av din jobbsökning vid personliga och regelbundna möten. 

Jobbmarknad hjälper dig att söka jobb 

När du loggar in på Jobbmarknad och skapar en jobbsökningsprofil får du förslag på lediga arbetsplatser utifrån din erfarenhet och ditt kunnande. Du kan logga in på Jobbmarknad till exempel med nätbankskoder eller mobilcertifikat. Det är avgiftsfritt att använda Jobbmarknad. 

Arbetsgivare kan bläddra bland jobbsökningsprofilerna som användarna har publicerat och hitta lämpliga arbetstagare. Du kan själv bestämma vilka uppgifter som publiceras så att arbetsgivare kan se dem. Kom också ihåg att upprätthålla din profil och att lägga till kompetens som du får via dina hobbyer och förtroendeuppdrag.  

Jobba utomlands

Om du vill hitta ett jobb utomlands och behöver information om att söka jobb utomlands, bekanta dig med sektionen Internationalitet. 

Denna webbplats är en del av Europeiska kommissionens portal Your Europe. Hittade du det du sökte? Ge respons! (europa.eu)

Uppdaterad: