Livsmedelstekniker
En produktionsplanerare arbetar i produktionsanläggningar inom livsmedelsindustrin, där de ansvarar för produktions- och personalplaneringen. Målet med arbetet är en kostnadseffektiv produktion som sker i rätt tid. Yrket förutsätter ansvarsfullhet och noggrannhet.
Elintarviketeollisuuden tuotantolaitokset.
Tuotannonsuunnittelijalta edellytetään paljon tietoa tuotannosta ja tuotteista, ja hänen on osattava aikatauluttaa ja priorisoida työtä asiakastarpeiden mukaisesti sekä varastotasot huomioiden. Suunnittelussa otettava huomioon tuotannon kapasiteetti sekä laite- ja henkilöresurssit.
Työ edellyttää tarkkuutta, suunnitelmallisuutta sekä taloudellista ajattelua. Tuotannonsuunnittelijan on kyettävä sekä itsenäiseen työskentelyyn että tiimityöhön, ja häneltä edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, sillä hän toimii eri ammattiryhmien kanssa.
Työssä vaaditaan paineensietokykyä ja kykyä työskennellä kiireisessä työrytmissä, esimerkiksi myyntisesonkien aikaan ennen juhlapyhiä.
Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa tutkinnon insinööri (AMK) bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen. Yliopistossa voi opiskella elintarviketieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri.
Medianlön
4782 €/m
Privata sektorn
4776 €/m
Offentliga sektorn
4838 €/m
Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.