Under evenemanget Hela Finland rekryterar har arbetsgivaren möjlighet att ordna ett eget rekryteringstillfälle

Nyheter

Hela Finland rekryterar är ett riksomfattande rekryteringsevenemang dit deltagare från hela Finland är välkomna. Evenemanget riktar sig till företag i personalbranschen.

Den riksomfattande arbetskraftsutbildningsveckan som ordnades under hösten 2023 var en så lyckad erfarenhet av att ordna ett evenemang för hela Finland, att ett lika stort evenemang blir av också i år. Hela Finland rekryterar är ett nytt slags rekryteringsevenemang och det går av stapeln mellan den 28 oktober och den 1 november.

– Hela Finland rekryterar är ett av de sista evenemangen innan ansvaret för att ordna arbetskraftsservice överförs till kommunerna. Jag upplever att evenemanget ökar synligheten och kännedomen om personalbranschen och vi hoppas att företagen i branschen deltar ivrigt. Det som enligt mig gör evenemanget särskilt trevligt är att företagen kan välja på vilket sätt de vill delta och de får hitta på nya sätt att ordna rekryteringstillfällen, berättar Merru Tuliara, verkställande direktör för Förbundet för personaltjänsteföretag HPL.

Flera sätt att delta

Varje arbetsgivare inom personalbranschen, som deltar i evenemangsveckan, kan planera ett eget rekryteringstillfälle. De här rekryteringstillfällena behöver inte nödvändigtvis enbart beröra personalbranschen, men personalbranschen ska ändå komma fram på något sätt.

– Du kan också välja att delta i evenemanget alla dagar eller till exempel bara en dag. Observera att fast du bara har en rekrytering under evenemangsveckan, får den lika stor synlighet som mer omfattande rekryteringar, påpekar Eija Erlamo, som är sakkunnig inom evenemangsproduktion vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå.

Eftersom evenemangsarrangörerna vill uppmuntra arbetsgivarna att utveckla nya sätt att rekrytera, har de lanserat tre olika typer av evenemang inför rekryteringsveckan Hela Finland rekryterar. Evenemangstypernas namn består av orienteringstermer inspirerade av kompassen i logon för evenemanget.

  • Gemensam start är ett traditionellt mässevenemang där flera företag deltar och för vilket arbets- och näringsbyrån har huvudansvaret. Evenemanget äger rum antingen i företagets egna lokaler eller i lokaler som ordnas av arbets- och näringsbyrån.
  • Kontrollpunkt är ett mindre evenemang, som kan innehålla till exempel snabbintervjuer, en timmes intervjumaraton, öppet hus och jippon som lämpar sig för företagets varumärke. Den här typen av evenemang är ett direkt svar på en önskan från de arbetssökandes sida att genast få bli intervjuade.
  • Virtuell terräng är ett evenemang som genomförs på webben och som gör det möjligt att nå en stor grupp deltagare. Du kan meddela evenemangets tema och tidpunkt till AN-byråns evenemangsproduktion, samt skicka en Teams-länk eller meddela ditt intresse för evenemanget som ordnas på den virtuella Tavata-plattformen.

Varje arbetsgivare som deltar i Hela Finland rekryterar får själv välja vilken typ av evenemang de vill erbjuda eller delta i.

Många kanaler för marknadsföring

AN-byråerna erbjuder vid behov hjälp med marknadsföringen av de enskilda rekryteringstillfällena.

– Arbets- och näringsbyråerna har ett omfattande kundregister som innehåller uppgifter om tiotusentals personer, och vi kan bjuda in våra kunder till evenemang antingen med personliga inbjudningar eller med hjälp av massmarknadsföring. Dessutom kan vi marknadsföra evenemang i våra sociala medier.
 Till marknadsföringen av rekryteringsevenemanget Hela Finland rekryterar hör också en Google Maps-karta där arbetssökande hittar rekryteringstillfällen som ordnas på olika håll i Finland. Arbetsgivarna kan i sitt varumärkes namn anmäla evenemang i flera områden, berättar evenemangskoordinator Olli Salonen vid Nylands arbets- och näringsbyrå.

AN-byråns evenemangsproduktion i det egna sysselsättningsområdet erbjuder vid behov hjälp med planeringen av rekryteringstillfällen.

– Dessutom lönar det sig att komma ihåg AN-byråernas TE-live-koncept. Vi kan på förhand göra TE-live-webbsändningar av era rekryteringstillfällen. Det är också möjligt att ordna ett rekryteringstillfälle virtuellt, förutsatt att det finns tillräckligt med rekryterande deltagare. Den virtuella plattformen administreras av arbets- och näringsbyrån, tillägger Eija Erlamo.

Du kan anmäla dig till evenemanget Hela Finland rekryterar via Webropol-länken.

Evenemanget koordineras av Egentliga Finlands och Nylands arbets- och näringsbyråer samt Förbundet för personaltjänsteföretag HPL.

Mer information