Elektroniska tjänsterna förnyas – driftavbrott i AN-tjänsterna 10.10.2024 kl. 16.30 – 14.10.2024 kl. 8

Nyheter

I AN-tjänsternas datasystem görs en uppdatering, vilket orsakar att både personkundens och arbetsgivarnas webbtjänster Mina e-tjänster är ur bruk. Driftavbrottet börjar torsdag 10.10.2024 kl. 16.30 och slutar måndag 14.10.2024 kl. 8.00.

Efter uppdateringen hittas personkundens ärendehanteringstjänster på Jobbmarknaden via knappen E-tjänster. Den nuvarande e-tjänsten för personkunder tas ur bruk.

AN-byråernas telefon- och chattjänster för personkunder och företag och arbetsgivare är stängda på grund av uppdateringen. Telefontjänsterna FöretagsFinland och Företagarens ekonomihjälp betjänar normalt både per telefon och per chatt.

Om du inte har fått ditt ärende skött på grund av driftavbrottet, ta kontakt med kundtjänsten genast efter driftavbrottet. Saker som inte skötts på grund av driftavbrott kan eventuellt rättas till i efterhand. Var dock också beredd på att det kan uppstå rusning i både telefon- och webbtjänsterna efter avbrottet.

På grund av uppdateringen är det inte heller möjligt att logga in på Jobbmarknaden från torsdag klockan 16.30 till måndag klockan 8.00. Under denna tid är det inte möjligt att till exempel skapa eller uppdatera en jobbsökningsprofil eller platsannons.

Vi beklagar de olägenheter som avbrottet orsakar.

Läs mer

Arbetet med att förnya AN-tjänsternas digitala tjänster framskrider