Sinuna-identifiering tas ur bruk och ersätts med ett annat e-postidentifieringsalternativ

Nyheter

Sinuna-identifiering avsedd för experter som söker arbete i Finland tas ur bruk före utgången av februari och ersätts med en annan identifieringsmetod. De gamla profiluppgifterna kommer att förbli oförändrade. 

På Jobbmarknaden identifierar man sig i regel med hjälp av den riksomfattande Suomi.fi-identifikationen. Om användaren inte har möjlighet att använda Suomi.fi- eller eIDAS-identifikation har det gått att logga in i tjänsten med hjälp av Sinuna-identifieringstjänsten. Detta gäller till exempel experter som aktivt vill arbeta i Finland.

Sinuna-identifiering tas ur bruk före utgången av februari och ersätts med en annan identifieringsmetod. Om du använder samma e-post i samband med den nya identifieringsmetoden förblir dina profiluppgifter oförändrade.

För den nya e-postidentifieringen gäller samma begränsningar som för Sinuna. Experter som med identifiering strävar efter att arbeta i Finland från utlandet kan alltså skapa en jobbsökningsprofil och utnyttja Jobbmarknadens AI-baserade matchningsfunktioner. De kan dock inte sköta myndighetsärenden, utnyttja arbetsgivartjänster eller anmäla hushållsarbetsplatser. Alternativ e-postidentifiering är på Jobbmarknaden endast avsedd för dem som inte har möjlighet att identifiera sig via Suomi.fi- eller eIDAS-identifikation.

Ändringen i den nya identifieringstjänsten sker i februari. Vi informerar om saken på nytt när ändringen är klar.

Identifiering på Jobbmarknaden