TE24-uudistus: kysely valtion ja kuntien työnantaja- ja yrityspalvelujen yhteistyötä tukevasta tiedonvaihdosta

Nyheter

TEM ja Kuntaliitto järjestivät keväällä kunnille, TE-toimistoille ja ELY-keskuksille suunnatun kyselyn valtion ja kuntien työnantaja- ja yrityspalvelujen yhteistyötä tukevasta tiedonvaihdosta.

Kyselyn tulosten pohjalta laadittiin yhteenveto, jonka avulla muodostettiin TE24-uudistuksen toimeenpanon valmistelun Palvelut ja digitalisaatio -työryhmälle tilannekuva valtion ja kuntien yrityspalvelujen tiedonvaihtoon liittyvistä menettelyistä. Yhteenvedossa kuvataan myös eri alueilla luotuja hyviä toimintamalleja ja esitetään huomioita alueellista jatkovalmistelua varten.

Alueiden välillä on tiedonvaihtoon liittyen paljon vaihtelua ja haasteita on tunnistettu sekä kuntatoimijoiden kesken, että kunta- ja valtiotoimijoiden välillä. Keskeisenä haasteena nähdään yhteisen asiakastietojärjestelmän puute. Sujuvan palveluohjauksen varmistamiseksi tarvitaan lisää yrityspalvelutoimijoiden verkostoitumista ja yhteistyökäytäntöjä.

Aiheesta muualla

TE24-uudistus: kysely valtion ja kuntien työnantaja- ja yrityspalvelujen yhteistyötä tukevasta tiedonvaihdosta. Keskeiset havainnot. (pdf)(tem.fi)