Jobbmarknadens regionala sidor år 2023

Nyheter

Många reformer och samarbeten har tagit plats på Jobbmarknadens regionala sidor år 2023. År 2024 fokuserar vi särskilt på AN24-reformen.

I april 2023 tog Jobbmarknadens regionala sidor ett stort steg framåt när de regionala sidornas innehåll och struktur förnyades. Det blev lättare och mångsidigare att hitta ortsspecifik information. Användaren fick ett enkelt sätt att hitta lediga arbetsplatser i det egna området samt arbetslivsrelaterade tjänster och aktuella ärenden. 

Innehållet på de regionala sidorna utvecklas i samarbete mellan regionens sysselsättnings- och näringsaktörer. Under år 2023 utvidgades samarbetsnätverket för de regionala sidorna och webbplatsen fick mycket nytt innehåll i form av nyheter, tjänster och kontaktuppgifter. På de regionala sidorna skrevs bland annat 108 nyheter. 

År 2023 besöktes Jobbmarknadens regionala sidor 402 939 gånger. Antalet enskilda besökare var 340 727. Den populäraste regionala sidan var Norra Karelens sida. Den besöktes 12 474 gånger. Den populäraste kommunsidan var Tammerfors sida, som besöktes 8 329 gånger. I juni öppnades också den första temasidan i anslutning till Lapplands regionala sidor. Temasidan Work in Lapland besöktes 2656 gånger.  

År 2024

På de regionala sidorna förbereder vi oss under år 2024 för AN24-reformen. Med lagreformen strävar man efter att sysselsätta arbetstagarna så snabbt och smidigt som möjligt. Syftet med reformen är att överföra arbets- och näringstjänsterna till kommunerna och sysselsättningsområdena den 1 januari 2025. Tillsammans med vårt samarbetsnätverk strävar vi efter att göra den regionala webbplatsen till en så enkel plats som möjligt för presentation av information för nya sysselsättningsområden och en så enkel plats som möjligt för våra kunder att hitta information. 

De regionala sidorna är en helhet som lokala aktörer gemensamt har utformat och som är en del av Jobbmarknaden. På de regionala sidorna finns landskaps- och kommunspecifik information om lokala evenemang samt nyheter om sysselsättningsteman. Du kan också söka kontaktuppgifter till aktörerna i området och tjänster som beskrivs i Suomi.fi-servicedatalagret.

Läs mer