Nytt på Jobbmarknaden: Sinuna-identifieringen har ersatts med alternativ e-postinloggning

Nyheter

Sinuna-identifieringen avsedd för experter som söker arbete i Finland har tagits ur bruk och ersatts med en ny e-postidentifieringsmetod. De gamla profiluppgifterna förblir oförändrade.

På Jobbmarknaden identifierar man sig i regel med hjälp av den riksomfattande Suomi.fi-identifikationen. Om användaren inte har möjlighet att använda Suomi.fi- eller eIDAS-identifikation har det tidigare gått att logga in i tjänsten med hjälp av Sinuna-identifieringstjänsten. Detta gäller till exempel experter som aktivt vill arbeta i Finland.

Nu har Sinuna-identifieringen ersatts med en ny inloggningsmetod baserad på e-post. Förändringen syns för dig när du loggar in på Jobbmarknaden och måste välja mellan Suomi.fi-autentisering och alternativ autentisering. Om du använder samma e-postadress med den nya inloggningsmetoden som du gjorde när du använde Sinuna tidigare, kommer dina profiluppgifter att förbli oförändrade.

Samma begränsningar gäller för den nya e-postinloggningen som för Sinuna. Personer som söker arbete i Finland från utlandet och använder sig av e-postautentisering kan alltså skapa en jobbsökningsprofil och utnyttja Jobbmarknadens AI-baserade matchningsfunktioner. De kan dock inte sköta myndighetsärenden, utnyttja arbetsgivartjänster eller anmäla hushållsarbetsplatser. E-postidentifiering är på Jobbmarknaden endast avsedd för dem som inte har möjlighet att identifiera sig via Suomi.fi- eller eIDAS-identifikation.

Identifiering på Jobbmarknaden