Uutta Työmarkkinatorilla: Sinuna-tunnistautuminen on korvattu vaihtoehtoisella sähköpostikirjautumisella

Uutinen

Suomeen töihin pyrkiville osaajille tarkoitettu Sinuna-tunnistautuminen on poistettu käytöstä ja korvattu uudella sähköpostikirjautumisella. Vanhat profiilitiedot säilyvät ennallaan.

Työmarkkinatorille tunnistaudutaan pääasiallisesti valtakunnallisen Suomi.fi-tunnistautumisen avulla. Jos käyttäjällä ei ole mahdollisuutta käyttää Suomi.fi- tai eIDAS-tunnistusta, on palveluun kirjautuminen aiemmin onnistunut Sinuna-tunnistautumispalvelun avulla. Tämä koskee esimerkiksi aktiivisesti Suomeen töihin pyrkiviä osaajia.

Sinuna-tunnistautuminen on nyt korvattu uudella sähköpostiin perustuvalla kirjautumistavalla. Muutos näkyy sinulle, kun kirjaudut Työmarkkinatorille ja sinun tulee valita Suomi.fi-tunnistautumisen ja vaihtoehtoisen tunnistautumisen väliltä. Jos käytät uuden tunnistautumistavan yhteydessä samaa sähköpostia kuin aiemmin Sinunaa käyttäessäsi, profiilitietosi säilyvät ennallaan.

Uutta sähköpostikirjautumista koskevat samat rajoitteet kuin Sinunaa. Sähköpostitunnistautumisella ulkomailta Suomeen töihin pyrkivät osaajat voivat siis luoda työnhakuprofiilin ja hyödyntää Työmarkkinatorin tekoälypohjaisia kohtaantotoiminnallisuuksia. He eivät kuitenkaan voi hoitaa viranomaisasiointia, hyödyntää työnantajapalveluita tai ilmoittaa kotitaloustyöpaikkoja. Sähköpostikirjautuminen onkin Työmarkkinatorilla tarkoitettu vain niille, joilla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen Suomi.fi- tai eIDAS-tunnistuksen kautta. 
 
Työmarkkinatorille tunnistautuminen