Avoin monimuotoisuuskoulutus joulukuussa 2024

News

Rastor-instituutti tarjoaa yhteistyössä Nordic Diversity Trainersin kanssa maksuttoman koulutuksen, jossa osallistujat pääsevät syventymään kansainvälisen osaamisen tunnistamiseen ja hyödyntämiseen. Monimuotoinen Menestystarina -koulutus on avoin kaikille, joita kiinnostaa monimuotoisuuden merkitys ja sen edistäminen työyhteisöissä.

Kuvassa työnhakija.

Monimuotoinen Menestystarina -koulutus

Koulutus on suunnattu erityisesti johtamisen ja HR-alan ammattilaisille, mutta se soveltuu kaikille monimuotoisuuden ja liiketoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Päivän aikana pureudutaan muun muassa siihen, kuinka organisaation monimuotoisuudesta voidaan kehittää kilpailuetu ja menestystekijä.

Koulutus järjestetään etänä 13.12.2024 10:00–14.00.

Monimuotoisuuskoulutus on osa Rastor-instituutin työelämätekoa, jossa tehdään käytännön tekoja paremman työelämän puolesta. Työelämäteko nostaa esiin maahanmuuttajien osaamisen hyödyntämisen työelämässä.

Kolme tarinaa hyödyntämättömästä osaamisesta

Työelämäteossa mukana olevat henkilöt kertovat omista kokemuksistaan ja näkemyksistään.

Nigeriasta Suomeen muuttaneella Omolara Odediranilla on kaksi tutkintoa, suosittelijoita ja tosielämän työkokemusta harjoittelujen ja yrittäjyyden kautta, mutta ei käyttöä osaamiselleen. Hän etsii päällikkötason töitä kaupalliselta alalta. 

Olen hakenut kesätöitä, harjoittelijan paikkoja, ihan kaikkea. Haluaisin käyttöä liiketalouden tutkinnolleni ja osaamiselleni. Lisäksi haluan tuntea itseni osaksi Suomea ja olla tärkeä, Odediran kertoo.

Markkinoinnin konkari Raja Rymbai on etsinyt Suomesta viiden vuoden ajan kahta tutkintoaan vastaavia töitä. Kotimaassaan Intiassa hän työskenteli maan suurimmille sanomalehdille ja TV-yhtiöille, teki PR-työtä suurille teknologiayrityksille ja toimi tuottajana kansainvälisissä dokumenteissa.

Cucu Wesseh on sosionomi ja filosofian maisteri, joka suorittaa tällä hetkellä tutkintoa
terveysalan johtamisesta. Liberiasta muuttanut Wesseh etsii tiiminvetäjän töitä sosiaalialalta, mutta ei toistaiseksi ole sellaista saanut. Cucu Wesseh on tehnyt Suomessa 20 vuoden ajan projekti- ja pätkätöitä ja opiskellut sujuvan suomen kielen. 

Olen mukana kampanjassa, sillä uskon, että vain tuomalla esiin ongelmia voimme löytää ratkaisuja. Olen muutoksen tekijä, ja mentaliteettini on hyvin positiivinen, Wesseh sanoo.

Aiheesta muualla