Textilkonstnär

Yrke Publicerad

Textilkonstnärer arbetar som konstnärer, hantverkare eller planerare av textilier som tillverkas industriellt. De skapar och tillverkar individuella konsttextilier eller planerar stickade produkter eller tryckta tyger till kläd- eller inredningstextilier. Yrket kräver ett visuellt öga, kreativitet och handfärdigheter.

Yrittäjinä, tekstiiliteollisuudessa, oppilaitoksissa ja tekstiilimyymälöissä.

Bläddra bland jobbannonser: Textilkonstnär

Visuaalinen silmä on ammatin perusvaatimus, mikä tarkoittaa muodon ja värin ja niiden suhteiden hyvää hahmotuskykyä. Ammatti edellyttää luovuutta ja suunnitteluosaamista. Kädentaidot ovat tarpeen.

Yhteistyökyky ja oma-aloitteisuus ovat ammatissa tärkeitä. Teollisessa suunnittelussa tarvitaan kaupallista näkemystä, innovatiivisuutta ja ennakointia sekä teollisten tuotantomenetelmien tuntemusta. Taiteilijan työssä vaaditaan kädentaitojen ja materiaalien tuntemuksen ohella taiteellista näkemystä ja ilmaisunhalua.

Itsensä työllistävillä käsityöläisillä, taiteilijoilla ja freelance-suunnittelijoilla tulee olla yrittäjyyteen liittyvää osaamista. Tietotekniikan hallinta on tarpeen.

Yliopistossa voi opiskella esimerkiksi sisustus- ja tekstiilimuotoilua. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti, ylempi taiteen maisteri. 

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon artenomi (AMK) tai muotoilija (AMK). Vaatetusalalla on mahdollista suorittaa vestonomin ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Sök utbildningar (studieinfo.fi)⁠

Medianlön

3469 €/m

Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.

Källa: Statistikcentralens lönestrukturstatistiken