Suomussalmen Taitotehdas

Nyheter

Hanke tarjoaa ammatillisia koulutuspolkuja ja edistää osaavan työvoiman saantia sekä lisätä pitovoimaa alueella. Se tarjoaa myös ohjausta ja tukea opintoihin sekä nuorille että aikuisille. Tavoitteena on tarjota Kainuun ammattiopiston yksilölliset opiskelumahdollisuudet yhteisöllisessä oppimisympäristössä Suomussalmella.

Kenelle?

  • Nuorille ja aikuisille
  • Työttömille 
  • Alanvaihtajille 
  • Työttömyysuhan alla olevalle 
  • Työnantajille, jotka tarvitsevat osaavaa työvoimaa 

Hankkeen päätoimialat

Suomussalmen, Puolangan, Hyrynsalmen kunnan alueella olevat yritykset ja organisaatiot. Rekrytointi tarvetta on erityisesti matkailu-, hoito-, puhtaanapito-, kaupan- ja ravitsemusalalla, varhaiskasvatuksessa sekä teollisuudessa. Yksittäisiä rekrytointihaasteita on muun muassa rakennus- ja maatalousalalla.

Hankkeen teema

Suomussalmen Taitotehdas tarjoaa mahdollisuuden hankkia työelämän tarpeisiin vastaavaa osaamista, joka puolestaan edistää työnantajia saamaan osaavaa työvoimaa. Tällä hetkellä pitkät välimatkat Suomussalmelta lähimpiin ammattiopistojen toimipaikkoihin aiheuttavat haasteita ammatillisen tutkintojen suorittamiseen. Suomussalmen Taitotehdas -hankkeen avulla voidaan tarjota nykyistä kattavammat opiskelumahdollisuudet Suomussalmella ja lähiympäristössä asuville.   

Mitä sinä teet osallistuessasi hankkeen järjestämään toimintaan?

Hankkeen aikana opiskelija kerryttää ammattitaitoaan käytännönläheisillä työssäoppimisjaksoilla joko koulutus- tai oppisopimuksella. Valmistumisen jälkeen tai jo opintojen aikana opiskelijoilla on mahdollisuus työllistyä omalla paikkakunnalla toimivaan yritykseen.  

Rahoittaja ja toteuttaja

Euroopan unionin osarahoittama, Suomussalmen kunta (päätoteuttaja) ja KAO

Hankkeen toiminta-aika

1.5.2024 - 30.4.2027

Lisätiedot ja yhteydenotto

Mervi Manninen, projektipäällikkö, 040 688 4542, mervi.manninen@suomussalmi.fi