TE-palvelut siirtyvät kuntiin 1.1.2025

Nyheter

1.1.2025 lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Kunnille siirtyy pääosa nykyisin TE-toimiston vastuulla olevista henkilöasiakas- ja yrityspalveluista. Työvoimapalveluista tulee osa kuntien peruspalveluja, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistyspalvelut.

Varsinais-Suomen kartta, johon kunnat merkittynä.

Miten uudistus vaikuttaa TE-toimiston henkilö- ja yritysasiakkaisiin?

TE-toimisto tekee yhteistyötä kuntien, ELY-keskuksen, KEHA-keskuksen ja muiden sidosryhmien kanssa palvelujen ja asiakkuuksien sujuvan siirron onnistumiseksi. Mikäli olet TE-toimistossa asiakkaana, siirtyy asiakkuutesi automaattisesti sinua palvelevalle työvoimaviranomaiselle eikä sinun tarvitse huolehtia palvelujen jatkuvuudesta.

Asiointipaikkoihin ja asiointikanaviin tulee vuoden vaihteessa muutoksia. TE-toimiston asiointipaikat lakkautetaan ja sinua palvellaan jatkossa kuntien asiointipisteissä. Työmarkkinatori säilyy jatkossakin keskeisenä verkkopalveluna, jonka kautta ilmoittaudutaan työnhakijaksi ja hoidetaan työnhakuun liittyvää asiointia.

Uudistuksesta ja sen vaikutuksista tullaan tiedottamaan TE-toimiston verkkosivuilla ja muissa viestintäkanavissa syksyn mittaan ja loppuvuodesta. Myös uudet työllisyysalueet ja kunnat tiedottavat uudistuksesta verkkosivuillaan.

Usein kysyttyihin kysymyksiin löydät vastauksia työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta.

Mikä on uudistuksen tavoite?

TE-palvelujen siirto kunnille tuo palvelut lähemmäksi asiakkaita. Kun työllisyyspalvelut, kunnan koulutuspalvelut sekä elinkeinopalvelut ovat saman järjestäjän vastuulla, tukevat palvelut nopeamman työllistymisen tavoitetta. Kunnilla on hyvät lähtökohdat tarjota asiakkaille kohdennettuja ja paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja.

Varsinais-Suomen TE-toimiston toiminta-alueelle syntyy kaksi työllisyysaluetta.

Turun työllisyysalueen muodostavat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.

Salon työllisyysalueen muodostavat Koski Tl, Marttila, Salo ja Somero.

Aiheesta muualla