Du hittar utförlig information om framtida reformer på den nya sidan Reform av integrationslagen

Nyheter

Kompetenscentret för integration av invandrare har publicerat nya startsidan Reform av integrationslagen (KOTO24) till stöd för genomförandet av totalreformen av integrationslagen.

Via den nya startsidan Reform av integrationslagen (KOTO24) kan du läsa bland annat vanliga frågor och svar, information om aktörer och uppgifter enligt den nya integrationslagen samt om Koto-digi. På sidan samlas också länkar till material från andra aktörer som hänför sig till KOTO24- eller AN24-reformerna. Kompetenscentret reagerar lätt på informationsbehovet och har också beredskap att producera nytt material som stöd för genomförandet och integrationsarbetet under 2024. På webbplatsen om reformen av integrationslagen samlas också nyheter och evenemang som hänför sig till lagreformen.

Innehållet om reformen av integrationslagen på Integration.fi har skrivits i enlighet med den nya integrationslagen, som träder i kraft den 1 januari 2025. Däremot överensstämmer det övriga permanenta innehåll som publicerats på integration.fi fortfarande med den gällande integrationslagen.

Syftet med reformen av integrationslagen är att stärka invandrarnas sysselsättning, färdigheter som stöder sysselsättningen, språkkunskaper och delaktighet i samhället. Syftet med lagen är också att främja jämställdhet, likabehandling och positiv växelverkan mellan olika befolkningsgrupper. Du kan läsa mer om ämnet på Jobbmarknaden.

Läs mer

Mer information