Webbtjänsten Mina e-tjänster har ett driftavbrott från torsdagen den 10.10. från klockan 16.30 till måndagen 14.10.2024 klockan 8. Under serviceavbrottet är e-tjänsterna för person- och arbetsgivarkunder ur bruk och det kan förekomma avbrott på Jobbmarknaden. Det är inte möjligt att logga in på Jobbmarknaden under driftavbrottet och det kan finnas brister i informationsinnehållet och länkarnas funktionalitet. Vi beklagar de olägenheter som avbrottet medför. Läs mer.

Anvisningar och stöd⁠

Förzinkare

Yrke Publicerad

Förzinkaren arbetar med ytbehandling av metall. Förzinkning innebär att en stål- eller järnyta täcks med ett zinkskikt för att förhindra korrosion samt för att förbättra metallens hållbarhet och utseende. Arbetsplatser finns i företag inom maskin- och metallvaruindustrin. Yrket förutsätter kännedom om ytbeläggningar, metaller och förzinkning samt noggrannhet, aktsamhet och samarbetsförmåga.

Kone- ja metallituoteteollisuus sekä pintakäsittelyyn erikoistuneet yritykset.

Bläddra bland jobbannonser: Förzinkare

Sinkittäjän tulee hallita sinkitysprosessin perusperiaatteet ja sinkitystekniikat. Sinkittäjän on osattava valmistella ja esikäsitellä metalli asianmukaisesti ennen sinkitystä. Ammatissa on osattava tarkkailla tuotteiden laatua ja varmistaa lopputuloksen kestävyys. Työturvallisuusosaaminen on myös keskeistä sinkittäjän työssä, sillä sinkitysprosessi voi sisältää vaarallisia kemikaaleja ja korkeita lämpötiloja. Tietoteknistä osaamista tarvitaan usein, sillä teollisiin pintakäsittelytöihin kuuluu automaattisten laitteistojen ohjausta, ohjelmointia ja valvontaa.

Ammatissa vaaditaan hyviä ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä työskennellä tiimissä. Sinkityksen aikana voi ilmetä erilaisia haasteita, kuten pinnan epätasaisuutta tai teknisiä ongelmia, jotka sinkittäjän on kyettävä ratkaisemaan. Työssä tarvitaan huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa prosessiteollisuuden perustutkinnon (valutuotevalmistaja). Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa myös pintakäsittelyalan perustutkinnon, jossa on teollisen pintakäsittelyn osaamisala. Tutkintonimike on pintakäsittelijä. 

Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös prosessiteollisuuden ammattitutkinto, pintakäsittelyalan ammattitutkinto, prosessiteollisuuden erikoisammattitutkinto ja pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Sök utbildningar (studieinfo.fi)⁠

Medianlön

2856 €/m

Privata sektorn

2856 €/m

Informationen baserar sig på en medianinkomst, det vill säga på den lön som ligger i mitten av löner ordnade i storleksordning.

Källa: Statistikcentralens lönestrukturstatistiken

Yrkesområde